Πήγαν όλοι να του πουν «αντίο»

Συντετριμμένοι φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν χθες τον Στάθη Ψάλτη

Πλήθος κόσμου -συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές- συνόδευσε τον Στάθη Ψάλτη, χθες το μεσημέρι, στην τελευταία κατοικία του στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Συντετριμμένες από τον χαμό του ήταν η σύζυγός του Χριστίνα Φιτσάκη, αλλά και η κόρη του Μαρία, οι οποίες τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια. Εκεί ήταν φυσικά και η πρώτη σύζυγός του Κάτια Κυβέλου (με την οποία είχε αποκτήσει και τη μονάκριβη κόρη του), καθώς και η επί χρόνια σύντροφός του, η ηθοποιός Καίτη Φίνου.

«Αντίο, σπάνιε φίλε», «Καλή αντάμωση, η Κούλα σου», «Καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων» και άλλα τέτοια μηνύματα από καρδιάς, γραμμένα στα πάμπολλα στεφάνια που είχαν σταλεί, ήταν το τελευταίο κατευόδιο σε έναν σπουδαίο κωμικό που έφυγε νωρίς από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ζωγράφου

Μάλιστα, υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1.000 άτομα βρέθηκαν χθες στο Κοιμητήριο Ζωγράφου για να αποχαιρετήσουν τον κωμικό με το πηγαίο ταλέντο, που σκόρπιζε απλόχερα το γέλιο.
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν αρκετοί αγαπημένοι φίλοι του ηθοποιού. Ανάμεσά τους, ο Κώστας Πρέκας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Ο τελευταίος, μάλιστα, τόνισε ότι ο Στάθης Ψάλτης ευτύχησε να ξεκινήσει με έναν σπουδαίο τηλεοπτικό ρόλο στη σειρά «Συμβολαιογράφος» και να τελειώσει την καριέρα του με τη συμμετοχή του στην ταινία που ετοιμάζει ο ίδιος για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Αυτή η ταινία (στην οποία ο Ψάλτης υποδύθηκε έναν ηγούμενο της Μονής Σινά) ήταν και η τελευταία κινηματογραφική εμφάνισή του. Οσο για το ποιοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία, ο κατάλογος είναι μακρύς και αποτελείται από ηθοποιούς που δούλεψαν μαζί με τον Ψάλτη κατά τη δεκαετία του 80, όταν δηλαδή γύρισε τις θρυλικές ταινίες του, ή συνεργάστηκαν μαζί του στις θρυλικές επιθεωρήσεις του.

Μεταξύ αυτών, ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης, η Ελένη Φιλίνη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Κατερίνα Γιουλάκη, ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιάννης Βούρος, οι θεατρικοί επιχειρηματίας Ηλίας Μαροσούλης και Μάρκος Τάγαρης, και οι τραγουδιστές Αντζελα Δημητρίου, Λευτέρης Πανταζής και Γιώργος Τσαλίκης. Να θυμίσουμε ότι ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία πνοή του την περασμένη Παρασκευή, στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Ζωγράφου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα