Τραμπ: «Είναι τρομερή η κατάσταση στην Ελλάδα»

Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην Ελλάδα και έδειξε τις προθέσεις του εκφράζοντας τη «συμπάθειά» του για την πολυετή εφαρμογή των Μνημονίων.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν το βράδυ της Δευτέρας σε μια ιδιωτική συνάντηση για συντηρητικούς δημοσιογράφους στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
Σε ερώτηση που δέχθηκε από την ιστοσελίδα Newsmax και τον ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Τζον Γκίζι για την πολιτική που ακολουθεί το Ταμείο στην Ελλάδα, ο κ. Τραμπ απάντησε με νόημα ότι «αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα είναι τρομερό, είναι απαίσια η κατάσταση εκεί», για να ολοκληρώσει την απάντησή του ρωτώντας με τη σειρά του τον δημοσιογράφο αν κατάγεται από την Ελλάδα.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του όταν ρωτήθηκε για τη στάση που θα κρατήσει σε σχέση με το ΔΝΤ και αρκέστηκε να πει ότι σύντομα θα αποκαλύψει την πολιτική που θα ακολουθήσει. «Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» απάντησε σε σχετική ερώτηση και, αποφεύγοντας να μπει σε λεπτομέρειες, σημείωσε γενικότερα ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να την ακυρώσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα