«Πραξικόπημα» Φώφης στο ΠΑΣΟΚ!

Κατάργησε τον γραμματέα και το πολιτικό συμβούλιο, και ανακοίνωσε έκτακτο συνέδριο για τον Σεπτέμβριο

Με μια κίνηση πρωτόγνωρη στα πολιτικά χρονικά, η Φώφη Γεννηματά κατάργησε τον γραμματέα και το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με την ένταση στο κόμμα να πιάνει «κόκκινο». Την ώρα που η ίδια φέρεται πρόθυμη να προβεί σε μετεκλογικές συνεργασίες, ο αλληλοσπαραγμός συνεχίζεται και η κόντρα που κορυφώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο δεν ήταν η τελευταία.

Χθες, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο, μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο τέλος Ιουνίου.

Αποκεφαλισμός Ξεκαλάκη

Παράλληλα, «αποκεφάλισε» τον… αντάρτη γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη, παίρνοντάς του όλες τις αρμοδιότητες, τις οποίες αναλαμβάνει πλέον η νεοσύστατη Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Επίσης, ο συντονιστής της συγκεκριμένης επιτροπής παίρνει και τις αρμοδιότητες του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Απόντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, η κυρία Γεννηματά τόνισε πως «η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί», ενώ «φωτογράφισε» την ομάδα Ανδρουλάκη μιλώντας για «καπετανάτα» και για κάποιους «κολλημένους, που σας θεωρούν διορισμένους και τους αφήνουμε πίσω».
Υποστήριξε επίσης: «Κανένας μηχανισμός, ακόμα κι αν φορά την προβιά του “νέου”, δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Οσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών».

Απαντώντας, μέσω συνέντευξής του, ο κ. Ξεκαλάκης δήλωσε: «Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και αυτόν τον ρόλο τον τιμώ, διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας στην πιο απομακρυσμένη περιοχή με τη δουλειά που έχω κάνει». Στηλίτευσε μάλιστα την κυρία Γεννηματά ότι «καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ενώ η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει μηχανισμό. Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό, ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη, πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη» τόνισε.

«Εξω ο πολίτης»

Την ίδια ώρα, ο «πράσινος» ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τη δική του άποψη: «Με 50% κομματικούς αξιωματούχους και 50% συνδικαλιστικά στελέχη αφήνουμε έξω τον πολίτη που θέλει να συνεισφέρει στην προσπάθεια να ενωθεί η Κεντροαριστερά. Θέλουμε να υπάρξει μια ρύθμιση γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε.

Πάντως, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή της δήλωσε τη στήριξή της στην πρόεδρο του κόμματος, αποφασίζοντας ομόφωνα ότι θα αγωνιστεί για την επιτυχία του πολιτικού και προγραμματικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τη διεξαγωγή έκτακτου ενωτικού συνεδρίου του Κινήματος και για να συμβάλει «στην επεξεργασία και την εξειδίκευση των θέσεων και των προτάσεων της παράταξης για κρίσιμα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα