Γιορτή πολέμου στη Β. Κορέα με αληθινά πυρά

Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η επέτειος για τα 85 χρόνια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας θα συνοδευτεί από νέα πυρηνική δοκιμή! 

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Την επέτειο των 85 ετών από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας γιόρτασε χθες η χώρα, διεξάγοντας στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά και εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η επέτειος ενδεχομένως συνοδευτεί από μια νέα πυραυλική ή πυρηνική δοκιμή από πλευράς του καθεστώτος.

Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι η έκτη πυρηνική δομική της Β. Κορέας έχει δρομολογηθεί, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει μία πυρηνική βόμβα περίπου κάθε έξι εβδομάδες!
Το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο στρατού, πάντως, επιβεβαίωσε ότι ο στρατός της χώρας παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του βορειοκορεατικού στρατού, ενώ η Σεούλ -όπως και το Τόκιο- τάχθηκε εκ νέου κατά της αποκλιμάκωσης με στρατιωτικά μέσα, καθώς θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες ενός προληπτικού πλήγματος των ΗΠΑ κατά του καθεστώτος.

Επίδειξη ισχύος

Και όλα αυτά την ώρα που το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «USS Michigan» επισκεπτόταν χθες το λιμάνι της Νότιας Κορέας στο πλαίσιο τακτικής επίδειξης αμυντικής ισχύος. Το «USS Michigan» είναι εξοπλισμένο με 154 βαλλιστικούς πυραύλους με δυνατότητα να πλήξουν χερσαίους στόχους.

Η εφημερίδα «China Daily» ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι τόσο η Πιονγιάνγκ όσο και η Ουάσινγκτον θα πρέπει να εγκαταλείψουν την επιθετική ρητορική τους, ενώ παράλληλα ο Τζόζεφ Γιαν, ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, δήλωσε χθες ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής από την Πιονγιάνγκ θα ληφθούν σε συντονισμό και συνεννόηση με τους συμμάχους της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος έχει προγραμματίσει για σήμερα ειδική ενημέρωση της Γερουσίας με αποκλειστικό αντικείμενο τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο και ενώ αναμένεται εντός των ημερών η ανάπτυξη στην περιοχή της αμερικανικής νηοπομπής υπό το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson».

Πάντως, η εντεινόμενη ανησυχία έχει αγγίξει και τους πολίτες των κοντινών στο καθεστώς περιοχών, με τη ζήτηση για… πυρηνικά καταφύγια να αυξάνεται κατακόρυφα στην Ιαπωνία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα