Κάθειρξη 54 ετών για τις σφαίρες σε Καλλίτση

Ποινή «μαμούθ» επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον άνθρωπο που πυροβόλησε τρεις φορές τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση (φωτό), καταδικάζοντάς τον σε 54 χρόνια (θα εκτίσει τα 25) για όλες τις πράξεις που του αποδόθηκαν τελικά. Με 12 χρόνια χρόνια κάθειρξη επέστρεψε στη φυλακή ο ειδικός φρουρός και με 16 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε ο 35χρονος Ιρακινός που συμμετείχε στην υπόθεση.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε στον 42χρονο, που διένυε ήδη ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, 18 χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Π. Καλλίτση, άλλα 18 χρόνια για το ίδιο αδίκημα σε βάρος της συζύγου του κομμωτή Ελενας Χριστοπούλου, 12 χρόνια για την απόπειρα ληστείας και έξι χρόνια για δύο πλημμελήματα.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μη συγχωνεύσει τις ποινές του 42χρονου, ερμηνεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον νόμο Παρασκευόπουλου σε ό,τι αφορά τις πράξεις που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να μιλά για πρωτάκουστη απόφαση. Παράλληλα, το δικαστήριο απήλλαξε τον αστυνομικό από τη συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ τον καταδίκασε για απλή συνέργεια σε ληστεία, που του κόστισε 12 χρόνια.

«Εκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου. Νιώθω δικαιωμένος. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω απ’ όλα τον Θεό, που μου χάρισε τη ζωή» δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης αμέσως μετά την απόφαση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα