Επιστολή απόγνωσης από ΑμεΑ στον Τσίπρα

Ζητούν από τον πρωθυπουργό μέτρα ανεξάρτητα από την αξιολόγηση, ώστε να μη «φτωχοποιηθούν» περισσότερο

Aνοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έστειλε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από τα μέτρα και τα αντίμετρα που συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς.

«Πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα οδηγηθούν στη φτωχοποίηση» τόνισε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Επίσης, πρόσθεσε ότι η οικονομική κρίση αποσαρθρώνει τις κοινωνίες και τις κοινωνικές πολιτικές και θίγει τις ευάλωτες ομάδες, συνεπώς απαιτείται μια πιο οργανωμένη και συστηματική παρέμβαση του κράτους.

Πρόγραμμα

Στην επιστολή, η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών που θα έχει ως στόχο την ουσιαστική στήριξη και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί ουσιαστική υποχρέωση της κυβέρνησης και είναι απαραίτητο να τεθεί σε ισχύ, ανεξάρτητα από την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης.

Οπως αναφέρει ο κ. Βαρδακαστάνης, ορισμένα από τα μέτρα που προτείνονται είναι η προστασία των επιδομάτων που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία, η εξαίρεση από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, να διασφαλιστεί ότι η εθνική σύνταξη θα δοθεί ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας, να μην υπάρχει μείωση στο αφορολόγητο, καθώς και να διοριστούν εκπαιδευτικοί στα γενικά και τα ειδικά σχολεία όπου φοιτούν τα άτομα με αναπηρία.
Τέλος, η ΕΣΑμεΑ ζητά από την κυβέρνηση να οριστικοποιηθεί η εκκρεμούσα συνάντηση που έχει συμφωνηθεί, ώστε να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό πιο αναλυτικά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα