Τρικλοποδιές στη Λεπέν

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Πανταχόθεν βάλλεται η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, η οποία δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το πολιτικό «μέτωπο» υπέρ του Μακρόν που «χτίζουν» εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, προσπαθώντας να φρενάρουν την πορεία της, αλλά και το… Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μόλις χθες το Ευρωκοινοβούλιο «θυμήθηκε» ότι εκκρεμεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας της για υπόθεση κατάχρησης ευρωπαϊκών πόρων!

Η υπόθεση αφορά χρήματα που εισέπραξε η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου για να καταβάλει τους μισθούς των κοινοβουλευτικών βοηθών της, αλλά φέρεται ότι τα χρησιμοποίησε για να πληρώνει υπαλλήλους του κόμματός της. Η γαλλική Δικαιοσύνη είχε ζητήσει από την Ευρωβουλή να άρει την ασυλία της Λεπέν, που είναι μέλος της, ώστε να προχωρήσει η έρευνα. Το Ευρωκοινοβούλιο επέλεξε να το κάνει μόλις τρεις μέρες μετά την κατάκτηση από τη Λεπέν του «εισιτηρίου» για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Επικριτικός με τη Μαρίν Λεπέν εμφανίστηκε χθες και ο πατέρας της, ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, που την κατηγόρησε για «πολύ χαλαρή προεκλογική εκστρατεία»! Δήλωσε ότι την ήθελε πιο επιθετική απέναντι σε εκείνους που είναι «υπεύθυνοι για τον ξεπεσμό της χώρας», στο μοντέλο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ. Ο δε απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησε από τους υπουργούς της κυβέρνησης να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε η Λεπέν να υποστεί μεγάλη ήττα στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Μαΐου.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα οι εργάτες εργοστασίου της Whirlpool στην Αμιένη της βόρειας Γαλλίας υποδέχθηκαν τον πολιτικό αντίπαλο της Λεπέν Εμανουέλ Μακρόν με γιουχαΐσματα και το σύνθημα «Μαρίν, πρόεδρος». Το εργοστάσιο, που πρόκειται σύντομα να μετεγκατασταθεί στην Πολωνία, είχε επισκεφθεί νωρίτερα και η Μαρίν Λεπέν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα