Πέταξε στον τελικό

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης, 
Χάρης Δάντσης

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να της κόψει τα φτερά, αλλά η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και «πέταξε» για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, παρά την ήττα με 1-0 (82′ Ρομαό) στον χθεσινό επεισοδιακό δεύτερο ημιτελικό στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ! Ετσι, ο «Δικέφαλος» γιόρτασε με τους 45.000 οπαδούς του οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο την πρόκριση και πλέον άπαντες περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο για την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Την ίδια συνταγή -και δίχως να αλλάξει παίκτη από την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στη νίκη με 2-1 στο Καραϊσκάκη- επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ. 

Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης Λεμονής εμπιστεύτηκε τον Ρέτσο αντί του Μποτία για το κέντρο της άμυνας και ενίσχυσε, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, τη μεσαία γραμμή του, που αποτελούνταν από τους Ρομαό, Καμπιάσο και Μάρτινς. 

Το πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα νευρικό, με δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές εντάσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τους… πάγκους των δύο ομάδων. 

Μάλιστα, στο 22′ οι Πειραιώτες φώναξαν για αποβολή του Βράνιες (ο Σιδηρόπουλος τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα), καθώς πάτησε τον Μάριν. Από θέαμα… λίγα πράγματα, με τις καλές ευκαιρίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Καπίνο είπε «όχι» στα σουτ των Χριστοδουλόπουλου (28′) και Γκάλο (40′), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με Μάριν (33′) και Καμπιάσο (45′).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός των Πειραιωτών, βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στη μάχη Καρντόσο και Ανδρούτσο. Ωστόσο, ο Χιμένεθ, με τη χρησιμοποίηση του Γαλανόπουλου στη θέση του Πατίτο Ροντρίγκες, «θωράκισε» τη μεσαία γραμμή του και έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ανέστη. 

Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 70′, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καπίνο. Πάντως, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Ρομαό, ύστερα από ασίστ του Καρντόσο, έβαλε μπροστά (82′) στο σκορ τους πρωταθλητές, που είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Καρντόσο στο 90′! 

Τετ α τετ στις καθυστερήσεις έχασε ο Αλμέιδα, ο οποίος λίγο αργότερα κάθισε… τερματοφύλακας, λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Ανέστη! 

Στο 90’+8′ αποβλήθηκε και ο Ντα Κόστα, για χαστούκι σε αντίπαλο!

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (78′ Αλμέιδα), Μάνταλος (90’+1′ Βάργκας), Ροντρίγκες (62′ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (61′ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν (82′ Ελιονούσι).

ΜΕΛΙΣΣΑΝIΔΗΣ: «ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ»

Ικανοποιημένος από την πρόκριση, αλλά όχι και από την απόδοση, έμεινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος πάντως «έβγαλε το καπέλο» στους οπαδούς της ΑΕΚ και διατράνωσε ότι το γήπεδο θα γίνει. «Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες πρέπει να κερδίζουμε. Σίγουρα η πρόκριση είναι πολύ σημαντική και αυτή που μετράει», ενώ είπε ακόμα ότι «ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός».

Οσο για το γήπεδο, τόνισε: «Από τη στιγμή που θα πάρουμε την άδεια, από την επόμενη μέρα θα μπουν οι μπουλντόζες». 

Επίθεση στον επικεφαλής της ΔΕΑΒ κατήγγειλε η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη του αγώνα, ο επικεφαλής της ΔΕΑΒ δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι τον είδαν να τραβά βίντεο με τον Στέφανο Καπίνο να βγάζει τα νεύρα του και να καταστρέφει έναν πάγκο. Στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ επικράτησε μεγάλη ένταση, που εκτονώθηκε έπειτα από αρκετή ώρα, ως αποτέλεσμα της συγκλονιστικής εξέλιξης της αναμέτρησης. Τέλος, πάνω από 45.000 φίλαθλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα και αποζημιώθηκαν με τον γύρο του θριάμβου και τα «όλε» των παικτών της «Ενωσης».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα