Στην αρένα της Τούμπας

Από τον
Γιώργο Μπούζο

Ορκος πρόκρισης! Στη φλογισμένη Τούμπα -το sold out βρίσκεται προ των πυλών-, ο αποφασισμένος ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ (19.00 Cosmote Sport 3) τον Παναθηναϊκό με απόλυτο αντικείμενο πόθου το χρυσό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Αντίπαλός του, εκτός από τους «πρασίνους», και το 2-0 του πρώτου ημιτελικού.

«Πάρτε την πρόκριση και φέρτε το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»! Οι πόρτες της Τούμπας άνοιξαν χθες για να υποδεχτούν εκπροσώπους των συνδέσμων στην απογευματινή προπόνηση: «Είστε οι καλύτεροι. Είμαστε στο πλευρό σας. Μη φοβάστε τίποτα» είπαν στους παίκτες, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να τους τονώσουν το ηθικό.

Ιδια κίνηση και από τον Ιβάν Σαββίδη. Αργά το βράδυ αναμενόταν να μιλήσει στους παίκτες για τη σημασία της αναμέτρησης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Το βράδυ θα βρίσκεται στη σουίτα της Τούμπας, αναμένοντας, όπως όλοι, τη νίκη-πρόκριση.

Ο Βλάνταν Ιβιτς δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε για τη σύνθεση της εντεκάδας ούτε και για το σύστημα που θα ακολουθήσει. Αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο 4-3-3 και το 3-5-2. Το σίγουρο είναι ότι ο Πρίγιοβιτς θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Ανάλογα με το σύστημα, παίζεται η συμμετοχή του Βαρέλα και ενδεχομένως του Κάνιας.

Ο Σέρβος ζήτησε αυτοσυγκέντρωση στον στόχο και θα ήταν ευτυχής αν ερχόταν ένα γρήγορο γκολ. Το σύνθημα θα μπορούσε να είναι «κάν’ το όπως με τον Πλατανιά», αφού ο ΠΑΟΚ την Κυριακή βρέθηκε να προηγείται με 0-2 μόλις στο 8΄. Αυτό που επιθυμούν όλοι είναι η εικόνα να επαναληφθεί αύριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα συνολικά 47 γκολ ο ΠΑΟΚ σημείωσε τα εννέα στα πρώτα δέκα λεπτά. Δηλαδή το ένα πέμπτο!

Τα εισιτήρια είναι ανάρπαστα και, όπως εκτιμούν στην ΠΑΕ, όσα έχουν απομείνει θα εξαφανιστούν αύριο. Πάντως, για τον φόβο των Ιουδαίων, χρειάζεται επαγρύπνηση: «Να προσέχουν οι φίλαθλοι τη συμπεριφορά τους, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας» είπε ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ηλίας Γεροντίδης.

—-

Με τον αρχηγό του Κάρλος Ζέκα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός. Ο διεθνής μέσος, έπειτα από δική του απαίτηση, συμπεριλήφθηκε στην εικοσαμελή αποστολή προκειμένου να συμπαρασταθεί στην ομάδα στη δύσκολη αποψινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να καθίσει στον πάγκο και να αγωνιστεί (λίγα λεπτά, αφού προέρχεται από τραυματισμό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για υποτροπή) εφόσον χρειαστεί. Εξάλλου, χθες ακολούθησε έντονο ατομικό πρόγραμμα, παίρνοντας μέρος και σε ένα μικρό κομμάτι του διπλού! Η δίψα του Ζέκα όπως και όλων των παικτών για πρόκριση στον τελικό είναι τεράστια.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει καταλήξει ακόμη στον «πράσινο» που θα καλύψει το κενό του αρχηγού της ομάδας, με τη θέση του να διεκδικούν οι Λουντ, Ρέις και Μαρινάκης. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, δεξιά στην άμυνα ο Κουλιμπαλί, στο κέντρο της οι Μολέδο και Κουτρουμπής και αριστερά ο Χουλτ, ο Κουρμπέλης θα αγωνιστεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Βιγιαφάνιες και ο Εμποκού στα δύο άκρα της επίθεσης, με προωθημένους τους Κλωναρίδη και Μπεργκ.

Ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» δεν θέλει σε καμία περίπτωση η ομάδα του να επαναπαυτεί στο υπέρ της 2-0 του πρώτου παιχνιδιού στη Λεωφόρο και θα την… κατεβάσει στην Τούμπα με επιθετικούς προσανατολισμούς. Ποντάρει πολλά στο «βαρύ πυροβολικό» του, στον Μάρκους Μπεργκ, και στην αποτελεσματικότητά του. Στόχος είναι να πετύχει η ομάδα του «Τριφυλλιού» ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στο μεγάλο ραντεβού του τελικού. Ο Ουζουνίδης περιμένει οι παίκτες του να δεχτούν μεγάλη πίεση κυρίως στα πρώτα λεπτά και ζητεί απόλυτη συγκέντρωση από το πρώτο… δευτερόλεπτο!

Στο μεταξύ, ειλημμένη είναι η απόφαση να παραχωρηθεί με μεταγραφή ο Ατζαγκούν, ο οποίος μετά τον δανεισμό του στη Ρόντα φέρεται ότι έχει συμφωνήσει να ακολουθήσει τον Γιάννη Αναστασίου στη βελγική Κορτράικ. Το κέρδος από αυτή τη μεταγραφή μπορεί να ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ.

—-

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 

Οχι μόνο δεν το βάζει κάτω ο ΠΑΟΚ, αλλά ρίχνει νέα όπλα στη δικαστική μάχη με τον Ολυμπιακό επιδιώκοντας να φέρει την τελική ποινή στην αφαίρεση βαθμών. Αφότου έγινε γνωστή η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την τιμωρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τέσσερις αγωνιστικές και 150.000 ευρώ πρόστιμο, η ΠΑΕ έκανε γνωστή την απόφασή της να πάει την υπόθεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, εξηγώντας μάλιστα και πού ποντάρει για να μετατραπεί η τιμωρία των «ερυθρολεύκων» σε αφαίρεση βαθμών. Βάσει των κινήσεων που σχεδιάζει το νομικό τμήμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, στην Εφέσεων ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει νέα όπλα. Θα επιδιώξει να «βάλει» στην εκδίκαση νέες μαρτυρίες, η μία από τις οποίες είναι αυτή της ΑΕΚ. Θα υπάρξει νέα κατάθεση, πιθανόν από τον Βασίλη Δημητριάδη, τον τιμ μάνατζερ της «Ενωσης», που είχε ανταποκριθεί και στο εξώδικο κάλεσμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, ενώ ο ΠΑΟΚ επέλεξε ως τον έναν μάρτυρα που δικαιούνταν να προτείνει τον β’ παρατηρητή Λασκαράκη. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και άλλες μαρτυρίες εγγράφως, κάτι που στην Τούμπα εκτιμούν ότι θα ισχυροποιήσει τα επιχειρήματα του ΠΑΟΚ. Τέλος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί με την υπόθεση των καμερών του «Γ. Καραϊσκάκης» και του υλικού από τα αποδυτήρια του γηπέδου στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ, που δεν πήγε ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ. Στην Τούμπα θέλουν να στείλουν τη συγκεκριμένη υπόθεση στην ΕΕΑ, που συμπεριλαμβάνει το κομμάτι των κλειστών συστημάτων εν λειτουργία στη διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού συμμετοχής».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα