Για δες ποιος μιλάει!

«Το πλεόνασμα οφείλεται στο… ΠΑΣΟΚ»

Μέγα θράσος! Ο τιμονιέρης του «Τιτανικού» βγήκε από το καβούκι του και παριστάνει τώρα τον σωτήρα

Αντί να κρύβεται, υποστηρίζει ότι μείωσε το έλλειμμα (αυτό που «φούσκωσε» τεχνηέντως προκειμένου να έρθει το ΔΝΤ) και υπερασπίζεται το Μνημόνιο!

Η Θέση μας: Ανώνυμοι «χορηγοί» επώνυμου πολιτικού

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Μυστικοί… ευεργέτες για Ακη

►Και κλειστές εταιρίες στον εξωδικαστικό

►«Ανασχηματισμός» στη λειτουργία του Κοινοβουλίου

►Τα Βαλκάνια στις φλόγες με σχέδιο του Τζορτζ Σόρος

►Μπαράζ υποχωρήσεων για συμφωνία (;) μέχρι την Κυριακή

►Υπουλο σχέδιο της Αγκυρας για αποκλεισμό νησιών

►«Είμαστε οι survivors του 2004»

►«Μένος» κατά του Ιερωνύμου

Ρεσιτάλ θράσους από τον ύπαρχο του «Τιτανικού»

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου παριστάνει τώρα τον σωτήρα και ισχυρίζεται ότι «το πλεόνασμα οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ»

Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε πει: «Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία». Το συγκεκριμένο γνωμικό φαίνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το αγνοεί και μιλάει συνεχώς για το έγκλημα της οικονομίας επί κυβερνήσεως Παπανδρέου σαν να μην ήταν αυτός ο ύπαρχος του «Τιτανικού», αλλά παρατηρητής της μοιραίας πορείας.

Ξέχασε ο «κηπουρός» του Γιώργου Παπανδρέου το «μαγείρεμα» που έκανε η κυβέρνησή του με τα στοιχεία του ελλείμματος για να το φουσκώσει και να ανοίξει την πόρτα στο ΔΝΤ και τον δρόμο προς τα Μνημόνια. Εχει το θράσος τώρα να δηλώνει δικαιωμένος και να υπερασπίζεται την πολιτική του Μνημονίου (όπως κάνει και ο… πλοίαρχος του «Τιτανικού« ΓΑΠ), με αφορμή τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το πρωτογενές πλεόνασμα. Με ανάρτησή του στο facebook έκανε αντιπαραβολή των στοιχείων, για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού που αφορούσαν την περίοδο που διετέλεσε υπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι το 2010 η Ελλάδα είχε έλλειμμα 10%-11% και τώρα έχει πλεόνασμα 4%. Χωρίς «φόβο και πάθος», αλλά με απύθμενο θράσος, ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε ότι έχουμε πλεόνασμα σήμερα, γιατί το «τρισκατάρατο» ΠΑΣΟΚ μείωσε το πρωτογενές έλλειμμα από 10% (συνολικό έλλειμμα πάνω από 15%), που το παρέλαβε το 2009, στο 2% του ΑΕΠ το 2011.

«Η πρωτοφανής αυτή μείωση 8 μονάδων έγινε (προφανώς) με δημοσιονομικά μέτρα, και μάλιστα κυρίως από την πλευρά των δαπανών, τα οποία (επίσης προφανώς) τα καταψήφισε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ (και η Ν.Δ., για να μην ξεχνιόμαστε)» είπε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Την περίοδο 2012-14 συνεχίστηκε από την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος, το οποίο και μετατράπηκε σε πλεόνασμα το 2014 – για να επιδεινωθεί πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ το αλήστου μνήμης έτος 2015».

Κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, το 4% του πλεονάσματος έχει ρίζες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν το 2010, εξαιτίας του Μνημονίου, στα συστήματα δαπανών και εσόδων. Οσο δε για την πλειονότητα των πολιτών, εκείνοι αναρωτιούνται «για δες ποιος μιλάει», αναφερόμενοι στον πρώην υπουργό…

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα