Ποιοι ξεπλένουν τωρα τον εθνικό ολετήρα

Προσπαθεί εναγωνίως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να παραποιήσει την πρόσφατη ιστορία, όμως πλανάται αν νομίζει ότι ξεχάστηκαν τα «εγκλήματά» του που έθεσαν σε ομηρία την Ελλάδα.

Ο υπουργός του μοιραίου Γιώργου Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα βγήκε από το καβούκι του και με θράσος παριστάνει τον πολιτικό παράγοντα που επηρεάζει τις εξελίξεις.

Εχοντας πάρει πολύ «αέρα», ξαφνικά πλασάρεται πάλι από το «σύστημα» με προκλητικό τρόπο. Μάλιστα, προσφάτως έδωσε μεγάλη συνέντευξη σε (μικρή) εφημερίδα και παρουσίασε τις απόψεις του περίπου σαν την… αντεπίθεση ενός αδικημένου. Τέτοια δημοσιογραφική επιτυχία! Και μετά αναρωτιούνται ορισμένοι, βυθισμένοι στην ανυπαρξία, γιατί οι αναγνώστες αδιαφορούν για την ύπαρξή τους!

Ο Παπακωνσταντίνου λοιπόν είναι σαφές ότι βγαίνει ξανά στο προσκήνιο, από τη στιγμή που βεβαιώθηκε ότι γλίτωσε τη φυλακή. Ωστόσο, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για τη «λίστα Λαγκάρντ» από το Ειδικό Δικαστήριο και λόγω τριετούς αναστολής δεν οδηγήθηκε στο κελί!

Αφού άφησε να περάσει λίγος καιρός από την καταδίκη, άρχισε μεθοδικά και με ισχυρές «πλάτες» να ξετυλίγει σιγά σιγά μια νέα επιχειρηματολογία που έχει στόχο να αθωώσει τον ίδιο στην συνείδηση του κόσμου και κατ’ επέκταση τον Γιώργο Παπανδρέου. Ως προς τον δεύτερο, τα δεδομένα είναι συντριπτικά, αφού αποδοκιμάστηκε πανηγυρικά στις προηγούμενες εκλογές και παραμένει στην επικαιρότητα ως… παραπολιτικό γραφικού τύπου.

Ο Παπακωνσταντίνου όμως φαίνεται ότι έχει άλλα όνειρα. Θεωρεί ότι μπορεί να κάνει την ολική επαναφορά και διεκδικεί ρόλο. Είναι όμως βαθιά νυχτωμένος, αν νομίζει ότι ξεχάστηκαν τα εγκληματικά λάθη του και οι καταστροφικές παραλείψεις του που, λόγω έλλειψης στοιχείων, δεν θεωρήθηκαν «προδοσία» κατά της χώρας. Οι ντρίμπλες με τις οποίες γλίτωσε τη φυλακή και την περαιτέρω έρευνα μπορεί να τον έσωσαν προς το παρόν, όμως η λαϊκή μνήμη είναι πολύ ισχυρή, ιδίως εν μέσω Μνημονίου.

Χθες με απίστευτο θράσος είπε ότι εκείνος και ο Γιώργος Παπανδρέου έσωσαν (!!!) τη χώρα επειδή κατάφεραν να μειώσουν το έλλειμμα. Πόσο χοντρόπετσος πρέπει να είναι ένας πολιτικός που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και κάνει το μαύρο άσπρο…
Διότι άπαντες θυμούνται ότι η παραποίηση του ελλείμματος που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου το 2009 ήταν η αφορμή για να έρθουν τα Μνημόνια. Τα στοιχεία εκείνης της χρονιάς «φουσκώθηκαν» σκοπίμως, ξετυλίχθηκε η κυβερνητική μπουρδολογία περί «Τιτανικού», η οικονομία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και ένα ηλιόλουστο πρωινό, τέτοιες μέρες, ο Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την πρόσδεση στα δεσμά του ΔΝΤ.

Ποιον κοροϊδεύει λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, αντί να σιωπά, ειδικά για το έλλειμμα, κομπάζει κατόπιν εορτής, επικαλούμενος ψεύτικα δεδομένα; Δυστυχώς αποδεικνύει πάλι ότι δεν έχει καμία συναίσθηση της καταστροφής που προκάλεσε στον τόπο. Φυσικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει ανάγκη!

Ας είναι καλά η πέτρινη βίλα του στη Σέριφο αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, την οποία μέχρι πρότινος νοίκιαζε αντί 4.600 ευρώ την εβδομάδα! Κατά τα άλλα, υποστηρίζει υποκριτικά ότι ψάχνει… δουλειά και κλαίγεται ότι δεν τον προσλαμβάνει κανείς! Περίεργο, αφού, όπως φαίνεται, στο «δούλεμα» έχει μεγάλο ταλέντο. Ολο και κάποιος φίλος του θα βρεθεί να τον βοηθήσει. Σαν τους φίλους του Ακη, που ανώνυμα τον έβγαλαν από τη φυλακή! Οι καλοί, εξάλλου, δεν χάνονται ποτέ!

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα