Οι μισοί Γάλλοι βλέπουν καλύτερη «εκκίνηση» από τη Λεπέν

Eνας στους δύο Γάλλους θεωρεί ότι η Μαρίν Λεπέν άρχισε πιο δυναμικά την προεκλογική εκστρατεία της εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν έχει υποπέσει σε σειρά επικοινωνιακών σφαλμάτων από την ημέρα της «πρόκρισης» και μετά. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Elabe για λογαριασμό του BFM TV, πάνω από το 50% των Γάλλων πιστεύει ότι η Λεπέν άρχισε καλύτερα την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο, έναντι του 43% που εκτιμά το ίδιο για τον Μακρόν.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης ο ανεξάρτητος υποψήφιος έγινε δεκτός με έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από τους εργάτες ενός εργοστασίου στη γενέτειρά του, την Αμιένη στη βόρεια Γαλλία, με το πλήθος να του φωνάζει: «Μαρίν για πρόεδρος». Επικοινωνιολόγοι επισημαίνουν ότι ζημιά στην εικόνα του Μακρόν έκανε και το… χαβιάρι των επινικίων του, που διεύρυνε το χάσμα ανάμεσα σε αυτόν και τον μέσο Γάλλο πολίτη.

Την ίδια στιγμή, ένα φυλλάδιο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο απευθύνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους του Ζαν Λικ Μελανσόν να στηρίξουν τη Λεπέν, αναφέροντας «το κοινό μας μέλλον είναι με τη Μαρίν» και επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα των δύο υποψηφίων είναι σε μεγάλο βαθμό όμοια.

Πάντως, χθες το Παρίσι φλεγόταν, καθώς αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια πορείας μαθητών και φοιτητών κατά των δύο υποψηφίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα