Σφαγή στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε κερδίζοντας με 4-0 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπαιζε για 20΄ με δέκα παίκτες (αδικαιολόγητα), περνώντας διά πυρός και σιδήρου στον μεγάλο τελικό, όπου θα υπάρξει συνάντηση «Δικεφάλων» (ΑΕΚ – ΠΑΟΚ). Ομως, φαίνεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει βαριά άρρωστο. Ο διαιτητής Κύζας με τα σφυρίγματά του ευνόησε απίστευτα τον ΠΑΟΚ και έστειλε στον «Καιάδα» την ομάδα του Ουζουνίδη, δείχνοντας πολύ κακά δείγματα γραφής. Η απουσία του Ζέκα αποδείχθηκε βαρόμετρο για την εντεκάδα του ΠΑΟ. Ο Ιβιτς θυσίασε τον Κάνιας και πήρε ρίσκο, επιλέγοντας να ξεκινήσει χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Στον Παναθηναϊκό, αντί-Ζέκα βαφτίστηκε ο Ρέις, δίπλα στον Κουρμπέλη.

Ολα αυτά αποδείχθηκαν σχέδια επί χάρτου, καθώς ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ζητούσε, ένα γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια (14΄). Ο Κύζας έδωσε ανύπαρκτο φάουλ σε μονομαχία Πρίγιοβιτς – Μολέντο στον αέρα και ο Δημήτρης Πέλκας με μαγική απευθείας εκτέλεση έκανε το 1-0. Η Τούμπα πήρε φωτιά! Το ίδιο και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που με «τιτίβισμα» στη διάρκεια του αγώνα υποστήριξε ότι δεν υπήρχε φάουλ και αργότερα (20΄) έγινε πέναλτι σε μονομαχία του Βαρέλα με τον Μπεργκ.

Το γκολ πυροδότησε (αδικαιολόγητη) ένταση. Στο 24΄ κροτίδα έπεσε από τη θύρα 4 δίπλα στον Βιγιαφάνιες, ο Αργεντινός βρέθηκε στο χόρτο, ο Κύζας διέκοψε το παιχνίδι για 3΄ και όταν άρχισε ξανά, ο Κάμπος (28΄), ο Βαρέλα (33΄, παραλίγο αυτογκόλ) και ο Κλωναρίδης (35΄) έδωσαν στην αναμέτρηση άγρια ομορφιά. Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ που δέχτηκε ήταν ανώτερος, προκαλώντας σε κάθε επίθεσή του καρδιοχτύπια. Το ντέρμπι έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα!

Μπήκε πιο δυνατά

Ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος. Προειδοποίησε όταν ο Πέλκας σημάδεψε (47΄) το δοκάρι και έκανε (49΄) το 2-0 με κεφαλιά-ρουκέτα του Μάτος. Η απόλυτη ισορροπία (2-2) μετά το 2-0 της Λεωφόρου. Οχι, όμως, και στο τερέν μετά την αποβολή (71΄) με δεύτερη κίτρινη (ανύπαρκτη) του Χουλτ και το σουτ (73΄) του Σάκχοφ, που έγραψε το 3-0! Η χαριστική βολή ήρθε (83΄) από τον Πρίγιοβιτς (4-0). 

Η διαιτησία του Κύζα (Κούλα Χασάν, Γκάγκας) ήταν τραγική για έναν ημιτελικό Κυπέλλου. «Κιτρίνισε» τους Μάτος, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Βιγιαφάνιες. Απέβαλε τον Χουλτ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Σάχοφ, (79΄ Κάνιας), Τσίμιροτ, Ουάρντα, (46΄ Μπίσεσβαρ), Τζάλμα, (59΄ Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, (65΄ Μόλινς), Κλωναρίδης (76΄Λουντ), Μπεργκ.

«ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ» Ο ΙΒΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στα σύννεφα «πετούσε» ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. «Αυτή η νίκη ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στη Λεωφόρο. Στα αποδυτήρια ήμασταν όλοι σίγουροι ότι θα περάσουμε στον τελικό» τόνισε ο Βλάνταν Ιβιτς, προσθέτοντας: «Αυτοί οι παίκτες είναι που έγραψαν ιστορία και ελπίζω ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ. Κάναμε κάποια λάθη στο πρώτο ημίχρονο, όταν δώσαμε πολύ χώρο στον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και αξίζαμε τη νίκη» είπε ο Ιβιτς. 

Ο Σαββίδης, επίσης, τόνισε: «Ολη η ομάδα αξίζει συγχαρητήρια. Θα κάνω τα πάντα για να φτιάξω το ποδόσφαιρο. Ακόμα και κόντρα στη Δικαιοσύνη, απέναντι σε όλους». Οσον αφορά τον τελικό του Κυπέλλου είπε: «Θέλω να γίνει σε ουδέτερη έδρα. Εγώ θέλω να πάρω το κύπελλο από την Αθήνα και να διαβεβαιώσω αυτούς που φώναζαν το όνομά μου στο γήπεδο ότι έχω μεγάλη υποχρέωση να τους δικαιώσω. Περίμενέ μας, Μελισσανίδη. Ερχόμαστε να πάρουμε ό,τι μας ανήκει». 

Από τη δική του μεριά, ο τεχνικός του «Τριφυλλιού» Μαρίνος Ουζουνίδης υποστήριξε: «Οι ευκαιρίες του πρώτου μέρους ήταν καθοριστικές. Δεν τις αξιοποιήσαμε, ενώ αντίθετα ο αντίπαλος μας τιμώρησε στις ευκαιρίες που είχε. Δεν θέλω να αναφέρω για διαιτησίες, αλλά είναι γνωστό ότι όταν το δεύτερο παιχνίδι είναι στην Τούμπα, λογικό είναι να γίνονται αυτά». Τέλος, για διαιτητική σφαγή μίλησε ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Διαιτητική σφαγή από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ΕΠΟ ζήσαμε σήμερα στην Τούμπα. Ιδού οι φάσεις: 4΄: Ανατροπή του Κλωναρίδη, 13΄: κανένα φάουλ του Μολέντο στον Πρίγιοβιτς, στη φάση του πρώτου γκολ, 17΄: κλωτσιά του Βαρέλα στον Μπεργκ εντός περιοχής και πάλι δεν δίνεται πέναλτι, 29΄: δεύτερη ανατροπή Κλωναρίδη, 42΄: μαρκάρισμα του Μάτος με τον αγκώνα στον Μπεργκ δεν τιμωρείται με κάρτα, 70΄: ανύπαρκτη αποβολή στον Χουλτ».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα