Οι Ολλανδοί (της Spar) επιστρέφουν!

Αρχισαν διαπραγματεύσεις με επιχειρηματίες για διάθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας του γνωστού brand

Στη χώρα μας φαίνεται ότι επιστρέφει η ολλανδική αλυσίδα Spar, το brand που συνδέθηκε πολλά χρόνια με τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαθιουδάκης από την Κρήτη, που διαθέτει 19 καταστήματα τα οποία βρίσκονταν υπό τη σκέπη του Μαρινόπουλου και δεν πέρασαν, βάσει της συμφωνίας με τον Σκλαβενίτη, στο δίκτυο της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, έχει έρθει σε επαφή με τη Spar προκειμένου αυτή να αναλάβει το αμέσως προσεχές διάστημα το master franchise του σήματος για την Ελλάδα.

Πέρα από τα καταστήματα του κ. Μαθιουδάκη, περίπου άλλα 130 καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος ανά την Ελλάδα, που λειτουργούσαν με συμβάσεις δικαιόχρησης, δεν πέρασαν στα χέρια του Σκλαβενίτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την πλευρά της ολλανδικής αλυσίδας διενεργούνται επαφές και με άλλους επιχειρηματίες, ώστε να δημιουργηθεί ένας υπολογίσιμος αριθμός δικτύου καταστημάτων, μέσω των οποίων θα προωθούνται προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Spar.
Πρόκειται, μάλιστα, για ένα brand που είναι πολύ γνωστό στους τουρίστες, ειδικά στους Βορειοευρωπαίους, οι οποίοι ενδέχεται να προτιμήσουν να κάνουν τα ψώνια τους από αυτά τα καταστήματα κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και πιθανότατα έως το καλοκαίρι θα υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με την επιστροφή της ολλανδικής αλυσίδας στο ελληνικό λιανεμπόριο.

Franchise

Η παρουσία της άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν οι ιδιοκτήτες του Βερόπουλου ήρθαν σε συμφωνία με τη Spar, μια συμφωνία που εισήγαγε πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τη μέθοδο του franchise.
Επρόκειτο για ένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία του ελληνικού λιανεμπορίου, που κατέστησε τον Βερόπουλο αποκλειστικό συνεργάτη της Spar για την Ελλάδα, δίνοντάς του τη δυνατότητα χρήσης του σήματος και διάθεσης των προϊόντων Spar.
Η συμφωνία αυτή άντεξε στον χρόνο και έμεινε ενεργή έως πέρυσι, οπότε ο Βερόπουλος πέρασε στα χέρια της ΜΕΤΡΟ του ομίλου Παντελιάδη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα