H σέκτα της καρέκλας ζει και βασιλεύει

Πρόκειται για μια ολιγάριθμη, σκοτεινή, απροκάλυπτα συνωμοτική καταστρεπτική λατρεία, που «σώζει» χώρες, διαλύοντάς τες. Προσεχώς και πλανήτες!

Eισαγωγικά, να σημειωθούν τα ακόλουθα: Σύμφωνα με μια θεωρία, εντελώς εξωφρενική αλλά στα σοβαρά διατυπωμένη, κάθε λέξη (και συνεπώς φράση) που κυκλοφορεί στη βιβλιογραφία εκφράζει κάτι υπαρκτό. Αν πιστέψει κάποιος αυτή τη θεωρία, θα πιστέψει τα πάντα. Δηλαδή, ότι υπάρχει ακόμα και πατριωτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ! Το τελευταίο, προφανώς, ανήκει στον χώρο του φανταστικού, του άπιαστου, του ονειροκεντημένου μύθου διότι, αν υπήρχε «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, δεν θα συνέχιζε να υπάρχει κυβέρνηση της πασοκάρας ούτε την επομένη των Ιμίων ούτε την ημέρα που ακολούθησε την προδοσία του Οτζαλάν.

Επίσης, αν τώρα κάποιος σκαρφιστεί τη λέξη κουτσουρομπούρεκο, θα πρέπει να υφίσταται κάτι τέτοιο. Συνελόντι ειπείν, ούτε πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ούτε κουτσουρομπούρεκο. Αρα, η θεωρία που ταυτίζει κάθε λέξη με μια απτή πραγματικότητα δεν ισχύει. Οπότε, πρέπει να αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε για κάθε λέξη και φράση που ακούμε ή διαβάζουμε και να εξετάζουμε αν ανταποκρίνεται σε κάτι που υπάρχει και χρήζει περιγραφής και αναλύσεως.

Τώρα στο ψητό: Η σέκτα της καρέκλας υπάρχει. Είναι πιο επικίνδυνη από βασιλική κόμπρα που μόλις της πάτησες την ουρά. Απόλυτα προσηλωμένη στα σκοτεινά δόγματά της και αποφασισμένη να τελεί τις φρικτές τελετουργίες της λατρείας της αντί κάθε τιμήματος.

Στη σέκτα της καρέκλας ανήκουν οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι κρατικοί αξιωματούχοι, οποιοσδήποτε έχει κάποια μορφή εξουσίας. Ο φανατισμός στην τήρηση του δόγματός της είναι ανάλογος με την πρόσβαση σε εκτελεστική εξουσία και μισθό που πληρώνουν τα κορόιδα οι φορολογούμενοι. Αν ο μυημένος καρεκλιστής πολυθρονολάτρης είναι πρωθυπουργός, υπουργός ή βουλευτής, τότε δεν αλλάζει πίστη, ακόμα κι αν τον βάλεις να υπογράψει χειροπόδαρα 101 μνημόνια. Θα τα κάνει όλα. Βέβαια, για να δείξει ότι «τίποτε δεν τον χωρίζει» από τους αφελείς που πληρώνουν τις μισθάρες και τις προνομιάρες του, θα πει ότι ψηφίζει αλλά «με πόνο καρδιάς» και «έχοντας σοβαρές ενστάσεις».

Ομως, μη σας ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυα των ψηφισάντων. Για τη θεά καρέκλα τα κάνουν όλα και ΔΕΝ μας συμφέρουν.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα