ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ

Τέσσερις επισημάνσεις με αφορμή τη συνέντευξη του Ιβάν

Μελέτησα με εξαιρετική προσοχή τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη, διάβασα και την υποδοχή που του επιφύλαξε ένα τμήμα του φιλελεύθερου Τύπου της χώρας και έχω να κάνω συγκεκριμένες επισημάνσεις. Καταρχάς, ο κύριος Σαββίδης διαπράττει ένα κρίσιμο λάθος, που «παγώνει» ακόμη και ανθρώπους που θεωρητικά τον συμπαθούν: Προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή τον προσέβαλε με τις φράσεις «λαγός» και «ολιγάρχης». Δεν είναι ο πρώτος επιχειρηματίας που βάλλει κατά πολιτικού αρχηγού. Το είχε κάνει και ο Βγενόπουλος κατά του Τσίπρα το 2008.

Είναι, όμως, νομίζω ο πρώτος που προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει κατά αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι ο τέταρτος στην πολιτειακή επετηρίδα μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής. Δεν αρέσουν αυτά στους Ελληνες, κύριε Σαββίδη! Ακόμη και σε αυτούς που δεν συμπαθούν τον Κυριάκο. Μπορεί να ταιριάζουν στην κουλτούρα τιμής της Ρωσίας, αλλά στην Ελλάδα οι πολιτικές διαφορές -τέτοια είναι η διαφορά σας με τον κύριο Μητσοτάκη- δεν λύονται στα δικαστήρια. Σε τελική ανάλυση, έμμεση ευθύνη για την εκλογή Μητσοτάκη έχετε και εσείς, καθώς αναμειχθήκατε, ως μη οφείλατε -παρότι προειδοποιηθήκατε σε υψηλό επίπεδο-, στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής αρχηγού της Ν.Δ.

Αυτή είναι η πρώτη επισήμανση: Από την πολιτική αντιδικία που ξέσπασε για τη διαγραφή προστίμων, ωφελημένος είστε εσείς και εκτεθειμένος στον Βορρά ο κύριος Μητσοτάκης. Από την δικαστική αντιδικία, ωφελημένος θα βγει μετά βεβαιότητος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Επισήμανση δεύτερη: Αποκαλύπτεται ότι ο κύριος Σαββίδης θέλησε να αγοράσει τα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά, όπως του ειπώθηκε, «διαφωνεί το ΝΑΤΟ με τη μεταβίβασή τους σε ρωσική επιχείρηση».

Πατριώτης, λοιπόν, ο Σαββίδης, όταν αγοράζει τη ΣΕΚΑΠ, ύποπτος όταν ζητά τα αεροδρόμια. Ωραίοι! Επισήμανση τρίτη: Τμήμα του αθηναϊκού κατεστημένου ενοχλείται επειδή ένας νέος επιχειρηματίας μιλά ανοιχτά για την πολιτική και λέει ότι διεκδικεί κανάλι. Μπα; Μόνο ο Σαββίδης μίλησε ανοιχτά; Ο κύριος Αλαφούζος, ο κύριος Βαγγέλης -που εξελέγη και «δήμαρχος»- δεν έχουν μιλήσει ποτέ;

Επισήμανση τέταρτη και καταληκτική: Ενοχλούνται κάποιοι γιατί ο Ιβάν μίλησε θετικά για τον Τσίπρα και ανήγγειλε την αγορά καναλιού. «Διαπλοκή»! Οσο μιλούσε καλά για τον Σαμαρά (τώρα μόνο για τον Καραμανλή) ήταν εντάξει; Μήπως το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά ότι (όπως αποκαλύπτεται) η νίκη του συστήματος κατά του νόμου Παππά στο ΣτΕ ήταν πύρρειος, η νίκη κατά του Καλογρίτσα ήταν πάλι πύρρειος και πως οι κανόνες του παιχνιδιού γράφονται πάλι από την αρχή; Ε;

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα