Αλλαγή φύλου στη ταυτότητα με μια αίτηση

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση ασχολείται με τρανσέξουαλ

Το τέταρτο Μνημόνιο ήρθε, αλλά η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, βάζοντας για άλλη μια φορά «φιτίλι», που μπορεί να δυναμιτίσει τις ούτως ή άλλως εύθραυστες σχέσεις της με την Εκκλησία. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, είναι γνωστή και προσφιλής η τακτική να πετά την μπάλα στην κερκίδα…

Κάπως έτσι, λοιπόν, σκέφτηκαν στην κυβέρνηση και επέλεξαν αυτές τις ημέρες ώστε να θέσουν σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο διεμφυλικά άτομα θα μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή ονόματος και φύλου στην ταυτότητα και τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους με μια απλή δήλωση ενώπιον δικαστικής Αρχής.

Η βασική διαφοροποίηση είναι ότι μέχρι τώρα η αλλαγή στοιχείων ταυτότητας (δηλαδή, η διόρθωση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως και η αλλαγή ονόματος) επιτρεπόταν μόνο έπειτα από χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά όργανα για επαναπροσδιορισμό του φύλου, καθώς και ύστερα από πραγματογνωμοσύνη ψυχιάτρου.

Τώρα, το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:

• Η καταχώριση του φύλου στην αστυνομική ταυτότητα, στο διαβατήριο και στα άλλα κρατικά έγγραφα θα γίνεται πλέον σύμφωνα με το πώς αυτοπροσδιορίζεται το άτομο και όχι σύμφωνα με το φύλο που έχει καταγραφεί κατά τη γέννησή του στο ληξιαρχείο.
• Η διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου (στο ληξιαρχείο) θα γίνεται χωρίς να απαιτείται προηγούμενη ιατρική επέμβαση.
• Δεν απαιτείται, επίσης, οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή την ψυχική υγεία του.
•Για τη διαδικασία θα πρέπει το πρόσωπο να εμφανίζεται αυτοπροσώπως σε δικαστήριο και να το δηλώνει σε ιδιαίτερο γραφείο, χωρίς δημοσιότητα, ενώ η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί καταχωρίζεται στο ληξιαρχείο που είχε συντάξει τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του ενδιαφερομένου.
• Θα τηρείται απόλυτη μυστικότητα στην καταχώριση της δικαστικής απόφασης περί διόρθωσης φύλου και όσοι εμπλέκονται σε αυτήν έχουν υποχρέωση εχεμύθειας.
• Το πρόσωπο αυτό διατηρεί τους ίδιους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, εφόσον έχει παιδιά, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τους από τη γονική μέριμνα δεν επηρεάζονται, ενώ στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών δεν επέρχεται καμία μεταβολή λόγω της διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου του γονέα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα