Νοικιάζουν με την ώρα τα πάρκινγκ στις πιλοτές

Η έξυπνη εφαρμογή μιας ομάδας νέων

Πολλές φορές, οι πρωτοποριακές ιδέες έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις. Πριν από έναν χρόνο, η Μαρία Ζωή Παπαϊωάννου αναζητούσε απεγνωσμένα για 45 λεπτά χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας. Αδυνατούσε, ωστόσο, να καταλάβει γιατί οι θέσεις σε πιλοτές πολυκατοικιών μένουν ανεκμετάλλευτες. Τότε ουσιαστικά «γεννήθηκε» η εφαρμογή Parky (www.parky.gr), η οποία διευκολύνει τη ζωή των οδηγών, δίνοντάς τους επιλογές για κενές ιδιωτικές θέσεις parking.

Οπως τονίζει η συνιδρύτρια και business lead της εφαρμογής, λίγες εβδομάδες μετά, μαζί με τον Θοδωρή Σωτηρίου, συνιδρυτή και product lead, «κατέβασαν» την ιδέα σε διαγωνισμό καινοτομίας και διακρίθηκαν. Τα επόμενα βήματα ήταν εξίσου επιτυχημένα: Μεγάλωσαν την ομάδα εντάσσοντας τον Χρήστο Χατζή ως chief engineer, εντάχθηκαν στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας και έλαβαν τεχνολογική υποστήριξη από τη Microsoft.

Η ομάδα λάνσαρε διαδικτυακά την εφαρμογή μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο και -όπως λέει ο Θοδωρής Σωτηρίου- καθημερινά γίνονται χιλιάδες εγγραφές. Η λειτουργία της είναι απλή και έχει διπλό όφελος. «Οι ιδιοκτήτες χώρου στάθμευσης εγγράφονται δωρεάν στην πλατφόρμα, δηλώνουν τη διαθεσιμότητα της θέσης τους, ορίζουν την τιμή ενοικίασης και κερδίζουν ένα επιπλέον εισόδημα. Οι οδηγοί μπορούν να βρίσκουν πιο εύκολα θέση, αποφεύγοντας το παρκάρισμα στον δρόμο και τον εκνευρισμό» λέει η Μαρία Ζωή Παπαϊωάννου.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη, και μέσα στο 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε Πάτρα και Κρήτη. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές το Parky «εμφανίζεται» χωρίς να έχει προηγηθεί καμπάνια προώθησης, αποδεικνύοντας ότι λύνει ένα πρόβλημα των πόλεων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η εφαρμογή επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε ένα πενθήμερο πρόγραμμα της Google που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία και εκεί η ομάδα παρουσίασε την εμπειρία από τη -μέχρι στιγμή- λειτουργία της.

Παναγιώτα Φλώρου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα