Ιστορικό φιάσκο

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Τεράστιο φιάσκο και φουλ για αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Ολονύχτιο θρίλερ που έως τις 2 τα ξημερώματα δεν ήξερε κανένας αν ο τελικός θα γίνει το Σάββατο και πού θα διεξαχθεί! Αν πιστεύαμε ότι πέρυσι τα είχαμε δει όλα, φαίνεται ότι ακόμη έχει πολλά να πάθει το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε ένα ρεσιτάλ ανοργανωσιάς που αποδεικνύει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Το είδαμε, λοιπόν, και αυτό. Επρόκειτο να αναβληθεί ένας τελικός που η σέντρα του είχε προγραμματιστεί να γίνει σε λιγότερο από 48 ώρες, την ώρα που η μία από τις δύο ομάδες, και συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ, βρίσκεται ήδη στον Βόλο και η ΑΕΚ σήμερα το πρωί ήταν έτοιμη για αναχώρηση – μαζί φυσικά εκατοντάδες φίλαθλοι και όλοι όσοι είχαν να κάνουν με τον αγώνα. Τελικά, το αξεπέραστο πρόβλημα ήταν τα μη αριθμημένα εισιτήρια συν όλα τα άλλα που οδήγησαν τον υπουργό κ. Βασιλειάδη να σκέφτεται την αναβολή του τελικού. Τα σενάρια πάρα πολλά. Από αλλαγή έδρας (ΟΑΚΑ, Παγκρήτιο) μέχρι ορισμό σε άλλη ημερομηνία (ερχόμενη Τετάρτη ή επόμενο Σάββατο).

Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης σε κοινή δήλωση χθες το μεσημέρι είχαν τονίσει για τον τελικό: «Απευθυνόμαστε από κοινού στον κόσμο του ποδοσφαίρου, εν όψει ενός μεγάλου τελικού. Προσωπικά ανυπομονούμε για μια πραγματική γιορτή, μια γιορτή καθαρού και έντιμου ποδοσφαίρου, μια γιορτή όπου ο καλύτερος και πιο τυχερός θα επιβραβευθεί με το Κύπελλο Ελλάδος 2017 και ο ηττημένος θα χειροκροτηθεί για την προσπάθειά του. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη γιορτή αυτή με το ίδιο πνεύμα. Χωρίς ακρότητες, να υποστηρίξετε με πάθος, αλλά ταυτόχρονα να προστατεύσετε την ομάδα σας αποδεικνύοντας, εσείς πρώτοι, ότι μπορείτε να συνυπάρχετε στις εξέδρες των γηπέδων όλης της χώρας. Αυτό θα είναι και το μεγάλο κέρδος για όλους μας. Τον τελικό αυτό πρέπει όλοι μαζί να τον κάνουμε ξεχωριστό, τιμώντας και την ιστορία αλλά και την κοινή καταγωγή των ομάδων μας. Μας δίνεται η δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε εμπράκτως το πώς θέλουμε το ποδόσφαιρο από εδώ και πέρα: Με πνεύμα “ευ αγωνίζεσθαι”, με έντιμη διαιτησία, με φιλάθλους και των δύο ομάδων στο γήπεδο, με ανταγωνισμό αλλά και με απόλυτο σεβασμό στον αντίπαλο. Η τραγική ιστορία του αδικοχαμένου Νάσου Κωνσταντίνου, τη μνήμη του οποίου τιμούν από κοινού οι δύο ομάδες, όπως και όλων όσοι χάθηκαν με αφορμή το ποδόσφαιρο, πρέπει να είναι το έναυσμα της συμφιλίωσης και της ειρηνικής συνύπαρξης των οπαδών. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων! Ενωμένοι μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Με εκτίμηση, Ιβάν Σαββίδης – Δημήτρης Μελισσανίδης».

—-

Εκπληξη Χιμένεθ, εκτός Πέκχαρτ και Αϊντάρεβιτς

Δύο μεγάλες εκπλήξεις επιφύλασσε ο Μανόλο Χιμένεθ στην αποστολή που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης για τον τελικό Κυπέλλου (20.30) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός τον Τόμας Πέκχαρτ και τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Μάλιστα, ο Σουηδός μέσος φέρεται ότι είχε πιθανότητες για το αρχικό σχήμα, αλλά με την απουσία του τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα. Στην αποστολή δεν θα είναι ο Βινίσιους, ενώ ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος έκανε ατομικό και χθες, βρίσκεται στην 20άδα. Με την ομάδα θα ταξιδέψει και ο Ανδρέας Βλαχομήτρος. Αναλυτικά, οι παίκτες της αποστολής: Μπάρκας, Ανέστης, Βράνιες, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Ροντρίγκες, Τσέλιος, Αλμέιδα, Αραούχο, Αραβίδης.

Δύο διαφορετικά βίντεο

Από εκεί και πέρα, ο Χιμένεθ είχε ετοιμάσει χθες για τους «κιτρινόμαυρους» δύο διαφορετικά βίντεο από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (3-0). Στο ένα είχε συγκεντρώσει όλα τα λάθη τους, αλλά και τις προσωπικές μονομαχίες που έχασαν, ενώ στο άλλο είχε επιλέξει τις καλύτερες στιγμές τους στο παιχνίδι. «Είναι το ίδιο παιχνίδι, ο ίδιος αντίπαλος, αλλά… δύο ΑΕΚ.

Είδατε πόσο καλά μπορούμε να παίξουμε, αλλά και πόσο άσχημα μπορούμε να παίξουμε. Είδατε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, να βγάζουμε αποφασιστικότητα και να αποφεύγουμε τα λάθη» ήταν, μεταξύ άλλων, τα λόγια του.

—-

ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ βρισκεται Ο ΠΑΟΚ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΙΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Στην απομόνωση πριν από τον τελικό! Με απόφαση του Βλάνταν Ιβιτς ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στον Βόλο. Η αποστολή κατέλυσε στα Χάνια του Πηλίου 48 ώρες πριν από την μεγάλη αναμέτρηση με την ΑΕΚ, έχοντας στις τάξεις της ακόμα και τον τραυματία Γιάννη Μυστακίδη. Είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ ενωμένος, σαν γροθιά, είναι έτοιμος να γράψει άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του, φέρνοντας το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό.

Ο Ιβιτς προπόνησε τελευταία φορά τους παίκτες στη Θεσσαλονίκη χθες το πρωί. Απέφυγε να τους μιλήσει, αντίθετα επικεντρώθηκε στο πώς θα πρέπει να κινηθούν τακτικά για να εξουδετερώθηκε τα ατού της ΑΕΚ και να φέρουν τον τελικό στα μέτρα τους. Αν και δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του, αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με το εμφαντικό 4-0 στον ημιτελικό της Τούμπας.

Αν υπάρχει κάτι που κάνει τον Ιβιτς να αισιοδοξεί είναι η πίστη των παικτών του στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα την αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Μετά την προπόνηση η αποστολή γευμάτισε στην Τούμπα, σε άλλη μία συμβολική κίνηση να μείνουν όλοι ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο.

Το νέο ραντεβού δόθηκε το απόγευμα. Με το πούλμαν η αποστολή ταξίδεψε στον Βόλο, όπου θα προπονηθεί σήμερα το απόγευμα (19.15). Νωρίτερα (18.00), στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, θα μιλήσουν o Βλάνταν Ιβιτς και ο Στέλιος Μαλεζάς.

Γ. Μπούζος

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα