Λιγότεροι φόροι και συμμάζεμα του κράτους

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για 100.000 νέες θέσεις εργασίας, καμία απόλυση και ανάπτυξη 4%

Μείωση των φόρων και συμμάζεμα του κράτους, ανάπτυξη στο 4% και δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας τον χρόνο περιλαμβάνει το πλαίσιο των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, την επομένη της ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σε νέα τηλεοπτική συνέντευξη δεσμεύτηκε ότι «θα μειώσουμε τους φόρους, θα επιστρέψουμε χρήματα στις τσέπες των Ελλήνων», ενώ αναφερόμενος στο Δημόσιο είπε ότι θα γίνει «συμμάζεμα του κράτους, μέσω αξιολόγησης και κινητικότητας των υπαλλήλων». Διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά και ότι δεν θα δεχθεί «μονιμοποιήσεις συμβασιούχων για να χτιστούν καινούργιες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων».

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην πρότασή του προς τον Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή 0,5% του πλεονάσματος στην κοινωνία με μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 20%, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Υπογραμμίζει δε ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και του φόρου των επιχειρήσεων θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του.

Οσον αφορά τη συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι δεν θα την ψηφίσει. «Η Ν.Δ. έχει υπογράψει μνημονιακά μέτρα που λήγουν το 2018, δεν δεσμεύεται για τις νέες συμφωνίες Τσίπρα» τόνισε και σημείωσε ότι η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας είναι τέταρτο Μνημόνιο.

«Πρέπει να καταργήσουμε τη συμφωνία και να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5%, γιατί είναι ένας στόχος που δεν υλοποιείται. Η Ν.Δ. θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη μείωση των πλεονασμάτων. Η χώρα πρέπει να έχει ανάπτυξη 4% για να ορθοποδήσει». Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για «νέα διαπλοκή, που οικοδομείται σήμερα» και διαμηνύει ότι «θα μας βρει σκληρά απέναντι». Το Μαξίμου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση-απάντηση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι «είτε αδαής είτε ψεύτης».

Το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τα νέα «γαλάζια» στελέχη, που επελέγησαν μέσω των αιτήσεων για το μητρώο στελεχών, ενώ παραβρέθηκε στα εγκαίνια των νέων κεντρικών γραφείων της ΟΝΝΕΔ στους Αμπελοκήπους. Απευθυνόμενος στη νέα γενιά επεσήμανε την ανάγκη να αντιστραφεί άμεσα η αρνητική εικόνα της μετανάστευσης των χιλιάδων νέων της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα