Ευρήματα «ναζιστικών συμβόλων» σε γερμανικά στρατόπεδα

Εξονυχιστικές έρευνες σε κάθε στρατώνα της Γερμανίας πρόκειται να διεξαχθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα, μετά το σοκ που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι σε κάποια στρατόπεδα βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα! Οπως έγινε γνωστό, η διοίκηση του γερμανικού στρατού «ζήτησε να διεξαχθεί αυτός ο έλεγχος σε όλα τα κτίρια του στρατού, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχουν σε αυτά σύμβολα της Βέρμαχτ και, στην περίπτωση που εντοπιστούν, να απομακρυνθούν».

Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες επικρατεί αναταραχή στον γερμανικό στρατό, καθώς, μετά τη σύλληψη αξιωματικού που υπηρετούσε στη γαλλογερμανική βάση Ιλκιρχ κοντά στο Στρασβούργο, αποκαλύφθηκε ότι ο νεαρός 28χρονος, που σχεδίαζε τη δολοφονία προσωπικοτήτων της Αριστεράς ή αλλοδαπών προσποιούμενος ότι είναι Σύρος πρόσφυγας, πριν από χρόνια ασπάστηκε τον εθνικοσοσιαλισμό. Ενώ, αμέσως μετά, σε έρευνα που έγινε στον στρατώνα στο Ιλκιρχ, εντοπίστηκαν σύμβολα της Βέρμαχτ, του στρατού της ναζιστικής Γερμανίας, που φέρεται ότι ανήκουν στον συλληφθέντα.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από τους αξιωματικούς του στρατού να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα τις ακροδεξιές τάσεις στο στράτευμα. «Η διαδικασία απαιτεί σθένος και αποφασιστικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα