Πολιτικό παραμύθι της κρίσης

Δαδακαρίδης – Πηλιχού θέλουν να γίνουν «Ζευγάρι της χρονιάς» και να κερδίσουν εκατό μισθούς, στο θέατρο του Ν. Κόσμου

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Eτος 2020. Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία του έθνους, η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και συγκεκριμένα το υπουργείο «Οικογενειακής Ανάπτυξης» διοργανώνει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό, από τον οποίο θα προκύψει το «ζευγάρι της χρονιάς».
Μοναδικός όρος συμμετοχής σε αυτόν είναι τα ζευγάρια να έχουν συμπληρώσει τα δέκα χρόνια γάμου και να παραμένουν αγαπημένα, παρά την παρατεταμένη κρίση και την υψηλή ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας. Ο Μάκης και η Λένα παίρνουν μέρος προσδοκώντας να κερδίσουν το πολυπόθητο έπαθλο, εκείνο των εκατό μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Το τίμημα όμως για το έπαθλο αυτό θα είναι βαρύ…

Tο ξόρκι ενός εφιάλτη

Αυτό είναι το θέμα της παράστασης «Το ζευγάρι της χρονιάς (Το ξόρκι ενός εφιάλτη)», που παρουσιάζεται την περίοδο αυτή στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με πρωταγωνιστές τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Ιωάννα Πηλιχού. Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης, ο γνωστός ηθοποιός μιλάει στη «δημοκρατία» για το τραγικά επίκαιρο έργο, για την κατάρρευση των ηθικών αξιών και αποκαλύπτει τα επόμενα θεατρικά σχέδιά του.

«Το έργο μάς δείχνει πως σε ένα σπίτι μπορούν να συμβούν όλα. Αυτός είναι ο λόγος που οι θεατές έχουν αγκαλιάσει τόσο την παράσταση» λέει ο Πυγμαλίωνας και συνεχίζει: «Το κείμενο έχει γραφτεί από τον Γιάννη Ξανθόπουλο το 2009, την περίοδο που η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της στην Ελλάδα. Το 2010 πήρα στα χέρια μου το κείμενο και η αλήθεια είναι πως το πίστεψα αμέσως. Λόγω διάφορων συνθηκών, δεν είχαμε καταφέρει να το ανεβάσουμε. Οι άνθρωποι του Θεάτρου του Νέου Κόσμου μάς πίστεψαν και τελικά καταφέραμε φέτος να το παρουσιάσουμε».

Κατά τον ίδιο, το «Ζευγάρι της χρονιάς» είναι ένα πολιτικό παραμύθι στο σήμερα. «Αυτοί οι δύο χαρακτήρες, ο Μάκης και η Λένα, πέρα από οποιοδήποτε προσωπείο φέρουν, αγαπιούνται αληθινά. Μια αγάπη που ξεφεύγει από την έννοια του παθιασμένου έρωτα. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά η ιστορία των δύο αυτών χαρακτήρων μού φάνηκε τραγικά επίκαιρη και όμοια με την ιστορία της χώρας μας».

Η κατάρρευση του θεσμού της οικογένειας, η οικονομική κρίση, η ανεργία, αλλά και το πού μπορεί να φτάσει κανείς προκειμένου να επιβιώσει είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στο έργο. «Εχει μια ωραία πολιτική χροιά το κείμενο» εξηγεί ο ηθοποιός, ο οποίος φέτος συμμετείχε και σε άλλη μία παράσταση, το «Δείπνο ηλιθίων» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ενώ πήρε μέρος και στη μουσική παράσταση με τους Αγαμους Θύτες. «Το καλοκαίρι θα κάνω κάποιες συναυλίες με τα παιδιά σε Κύπρο και βόρεια Ελλάδα. Το “Δείπνο Ηλιθίων” θα συνεχιστεί και του χρόνου, ενώ έχω στα σκαριά και κάτι πολύ ιδιαίτερο, το οποίο όμως δεν μπορώ να ανακοινώσω ακόμη».

• Info: Η παράσταση «Το ζευγάρι της χρονιάς (Το ξόρκι ενός εφιάλτη)» του Γιάννη Ξανθόπουλου παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα