Kόβουν εντελώς (!) την επιστροφή φόρου

Παρανοϊκή ρύθμιση (και καραμπινάτη παρανομία) για να μη δίνει ούτε ευρώ η Εφορία!

Θα συμψηφίζονται ακόμα και οι μελλοντικές οφειλές (όπως οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ)

 Ποια επιδόματα κινδυνεύουν (άμεσα) από το άγριο ψαλίδι  Πόσο θα επιβαρυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αναλυτικοί πίνακες  Λάθος του TAXISnet απειλεί τους αγρότες με επιπλέον «χαράτσι»

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο

Η Θέση μας: Εθνικά ζητήματα: Οφείλονται εξηγήσεις

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Στο σκαμνί η Σαββαΐδου με πρόταση εισαγγελέα!

►ΤΧΣ: Κελεπούρι ο εκλεκτός των δανειστών

►Με τη βούλα το μπόνους 400€ σε γιατρούς της άγονης γραμμής

►Καμμένος: «Αν ζούσε ο Εθνάρχης, θα τον διέγραφαν»

►Τον διευθυντή του FBI «καρατόμησε» ο Ντ. Τραμπ

►Νέα ντοκουμέντα από τον Ναξάκη για τον Οτζαλάν

►Αγγελο – Οδυσσέα «βάπτισαν» το βρέφος που ήταν στο χαρτόκουτο

►Η Κάλλας σε 200 ντοκουμέντα

►Δημοτικό σχολείο από το μέλλον στην Πεντέλη

Θα γίνονται συμψηφισμοί ακόμη και  με μελλοντικές οφειλές των πολιτών! Ερχονται και κατασχέσεις με ένα «κλικ»

Τέλος στις επιστροφές φόρου εισοδήματος βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δημιουργώντας ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία θα συμψηφίζονται αυτόματα οι επιστροφές φόρου με παλιές οφειλές, αλλά και με μελλοντικές φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις!
Η διαδικασία συμψηφισμών θα γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας «παρακολούθησης και διαχείρισης οφειλών» που αναμένεται να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία με δημόσιο διαγωνισμό.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί θα «τρέχουν» με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες, η φορολογική διοίκηση θα έχει την πλήρη εικόνα οφειλών 8.000.000 φορολογουμένων, συμψηφισμοί θα γίνονται άμεσα, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα εκτίμησης του κινδύνου οφειλών ανεπίδεκτων είσπραξης.

Η ΑΑΔΕ μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος θα πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτόματους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταβληθούν και δεν έχουν λήξει, ενώ παράλληλα, αν δεν υπάρχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ, θα συμψηφίζει τις επιστροφές φόρου που εκκρεμούν από προηγούμενο έτος με φόρους του τρέχοντος έτους, τους οποίους οφείλουν οι δικαιούχοι των επιστροφών.

Δηλαδή, οι επιστροφές φόρου εισοδήματος μπορεί να μην καταβάλλονται εντός του έτους, προκειμένου να συμψηφιστούν με υποχρεώσεις των δικαιούχων που θα προκύψουν το επόμενο έτος. Επιπλέον, οι επιστροφές φόρου που οφείλονται από το Δημόσιο σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα με οφειλές τους προς άλλους φορείς του Δημοσίου, όπως ο ΕΦΚΑ.

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (βλέπε κατασχέσεις) θα συμβάλει η εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης οφειλέτη και οφειλών, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του νέου συστήματος.

Εικόνα οφειλέτη

Η εφαρμογή αυτή θα δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη (με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο) εικόνα οφειλέτη – οφειλών και λοιπών συνδεδεμένων στοιχείων, ώστε να είναι δυνατή η περαιτέρω αντιμετώπισή τους από το σύστημα. Στο πλαίσιο της παρακολούθησης οφειλέτη – οφειλών, η εφαρμογή δύναται να παρουσιάζει στοιχεία πιστοληπτικής ικανότητας φορολογουμένου και πιθανής διασύνδεσης με το σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, ώστε η ικανότητα αυτή να συνεκτιμηθεί στη διαδικασία διαμόρφωσης τάσης για ανεπίδεκτες προς είσπραξη οφειλές.

Η εφαρμογή θα υποστηρίζει τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στην πρόσβαση, διαχείριση, επεξεργασία και απεικόνιση οφειλών και οφειλετών, και των σχέσεων αυτών, ανεξαρτήτως της νομικής βάσης της οφειλής (εγγύηση, συνυποχρέωση κ.λπ.). Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή θα υποστηρίζει έναν μηχανισμό σύνδεσης αρχείων με οποιαδήποτε υπόθεση οφειλής και διαχείρισης (π.χ. ιδιωτικά συμφωνητικά, fax, πιστοποιητικά κ.λπ.), ώστε να επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός εικονικού ηλεκτρονικού φακέλου υπόθεσης οφειλής, όπου θα βρίσκονται συνημμένα όλα τα σχετικά έγγραφα (σε πρωτογενή μορφή ή ως αποτέλεσμα ηλεκτρονικής σάρωσης).

Θα φτάνει και το 28% το «χαράτσι» στις  εισφορές των ελ. επαγγελματιών!

Τη χαριστική βολή δίνει η κυβέρνηση σε 1.400.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με το νέο «χαράτσι» που επιβάλλει στις ασφαλιστικές εισφορές τους, το οποίο φτάνει έως το 27,95%. Μάλιστα, με τις νέες εισφορές, που θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εισοδημάτων της προηγούμενης χρονιάς, οι επαγγελματίες καλούνται να αποδώσουν στο κράτος (από εισφορές και φόρους) ποσοστό από 46,1% έως 64,5% των καθαρών κερδών τους!

Η επιβάρυνση είναι δυσανάλογη των κερδών, καθώς όποιος εμφανίζει κέρδη της τάξης των 5.000 ευρώ θα πληρώσει σε ΕΦΚΑ και Εφορία το 64,5% αυτών, ενώ, αντίθετα, κάποιος με κέρδη ύψους 150.000 ευρώ τον χρόνο θα αποδώσει στο κράτος μικρότερο ποσοστό, δηλαδή το 53,8% των κερδών του.
Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν σε νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών, που θα αφανίσει τη μικρομεσαία τάξη, ωθώντας όλο και περισσότερους να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για να γλιτώσουν τη λαίλαπα των νέων εισφορών.

Το παράδοξο του νέου συστήματος είναι ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών δεν επιβαρύνει καθόλου τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολουμένους με κέρδη άνω των 85.000 ευρώ, λόγω του ότι υπερβαίνουν ήδη το ανώτατο όριο. Ομως, επιφέρει παράλογες επιβαρύνσεις στην πλειονότητα των περιπτώσεων που αφορούν ασφαλισμένους με μεσαία, αλλά και χαμηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα, από το 2019 και μετά, οι αυξήσεις εισφορών σε σύγκριση με τον ισχύοντα τρόπο υπολογισμού κυμαίνονται από 4,66% έως 27,95%, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η αύξηση είναι άνω του 25%. Οι επιβαρύνσεις για το 2018 -έτος στο οποίο θα ισχύσει η μεταβατική περίοδος της έκπτωσης 15% στη βάση υπολογισμού των εισφορών- είναι λίγο μικρότερες, καθώς κυμαίνονται από 4,88% έως 13,94%.

Αγγ. Μαρίνου

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα