«Καρφιά» Ολάντ σε Μακρόν στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της θητείας του

Με αιχμές κατά του διαδόχου του Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε ο Φρανσουά Ολάντ (φωτό) να κλείσει τη θητεία του στην προεδρία της Γαλλίας, ο οποίος χθες προήδρευσε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

«Το να ξεχάσουμε τον κοινωνικό διάλογο ίσως κοστίσει ακριβά» είπε ο Ολάντ απευθυνόμενος στον άπειρο πολιτικό, ρίχνοντας «καρφί» -κατά κάποιους- στον νέο πρόεδρο, που σκοπεύει, τουλάχιστον στην αρχή της θητείας του, να κυβερνήσει με προεδρικά διατάγματα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος σε μια προσπάθεια αποτίμησης της δικής του πενταετούς θητείας εκτίμησε ότι «ο κοινωνικός διάλογος ήταν αυτό που τη σημάδεψε εντονότερα από καθετί άλλο», ενώ πρόσθεσε όλο νόημα πως κάθε φορά που απουσίαζε από τις πολιτικές αποφάσεις «η απουσία μου κόστιζε ακριβά».

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του Ολάντ, πάντως, πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα σχεδόν… κατανυκτική. Η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία έχει υπάρξει και σύντροφος του πρώην ενοίκου των Ηλυσίων, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου είπε ότι «η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν έδωσε νέα ώθηση στην πολιτική ζωή της Γαλλίας».

Περιέγραψε δε το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ως «μια στιγμή σοβαρή, όμως όχι θλιβερή, καθώς γνωρίζουμε ότι έχουμε ολοκληρώσει ένα έργο για το οποίο είμαστε περήφανοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα