Αλλαγή τακτικής από τον Κυριάκο

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψή του σε καφενείο της Καλλιθέας

Νέα μορφή επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος χθες, ξαφνικά, καφενείο στην Καλλιθέα (στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Φιλαρέτου), που επελέγη μία ημέρα νωρίτερα.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης είπε στους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη: «Εγώ είμαι κομμουνιστής αλλά συμφωνώ να ακούγονται όλες οι απόψεις».

Οι ηλικιωμένοι, που έπιναν τον καφέ το πρωί, αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν τον πρόεδρο της Ν.Δ., συνοδευόμενο από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Σοφία Ζαχαράκη και ένα τηλεοπτικό συνεργείο. Δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι «γαλάζιοι» τοπικοί παράγοντες και ήταν παρών μόνο ο δήμαρχος.

Με το ξεκίνημα φρόντισε να τους πει: «Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω “θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν”».
Ευγενικοί και αξιοπρεπείς, οι ηλικιωμένοι ρώτησαν: «Πώς βλέπεις, πρόεδρε, τα μέτρα;»

Οι εξηγήσεις

Και ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε: «Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη θα κόψουν και την 11η και τη 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολογήτου.

Αρα θα σας κοπούν δύο συντάξεις: μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο». Μιλώντας για το όραμά του για την Ελλάδα, είπε: «Θέλω τα παιδιά σας να βρουν δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας. Αλλά όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα».

Η επόμενη ερώτηση ήταν «τι γίνεται από εδώ και πέρα;» και ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας να βγούμε στον δρόμο. Να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές -εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο-, να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει και να τους πείσουμε, επίσης, ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Δεν ήταν υποχρεωτικά όλα αυτά τα οποία γίνονται σήμερα». Πάντως, κάποιος από τους παρευρισκομένους τού είπε με αρκετό χιούμορ: «Πρόεδρε, δεν έχουμε και πολύ χρόνο μπροστά μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα