Μασάζ στους επαναστάτες Μπομπολάρους

Ολοι μας μασουλάμε νύχια, χέρια, πόδια και σβέρκο από την αγωνία: Θα ψηφίσουν το Μνημόνιο οι συριζαίοι βουλευτές;

Τζάνουμ, αν είσαι βουλευτής της πλειοψηφίας, ποια είναι η κεντρική ιδέα που αποστήθισες από το αριστερό κεφάλαιο του μνημονιακού θρίλερ που ζούμε; Το «δεν πληρώνω» έγινε «δεν πληρώνω χωρίς να πάρω απόδειξη».

Αυτό που έλεγαν οι ανυπότακτοι του 2015 είχε βενζίνη έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μετά έπρεπε να ξαναγεμίσεις το ντεπόζιτο με «υπευθυνότητα» και «Ευρώπη». Ναι, αυτό έπρεπε να κάνεις, φίλτατε βουλευτά και ευρωβουλευτά, και αυτό έπραξες. Με πόνο ψυχής μεν, αλλά το έκανες. Με δάκρυα στα μάτια από τις τύψεις μετράς τα χιλιάρικα της αποζημίωσης που ξερνά το ΑΤΜ της Βουλής.

Και κοίτα μη σου μπαίνουν ιδέες! Επ’ ουδενί δεν πρέπει να παρατήσεις τον γάμο της Βουλής, σύντροφε, και να πας για αντάρτικα πουρνάρια, επειδή κάποτε έλεγες παπάτζες μπας και τις πιστέψουν οι πολλοί (και τις πίστεψαν). Πολλοί είναι, τι θες να σου κάνουν; Πιστεύουν τους λίγους και πληρώνουν περισσότερα!
Αλλά υπάρχει συνέπεια. Το ραντεβού στα γουναράδικα ισχύει ακόμα, σύντροφοι, αλλά μεταστοιχειώθηκε (σαν την κοινωνία του Τσίπρα στα 2+4 χρόνια συριζιανισμού, τον οποίο υποσχέθηκε χθες). Τώρα, στα γουναράδικα δεν πάτε για να σας γδάρουν, αλλά για να ψωνίσετε κάνα δωράκι για το αίσθημα. Λεφτά υπάρχουν και είναι όλα στα χέρια του κράτους, όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα.

Για όλα τα προαναφερθέντα πρέπει να σημειωθεί ότι το στέμμα των γελοίων ειδήσεων μπορεί να φορεθεί μόνο στις ομιλούσες κεφαλές, που δεν σταματούν να μπουρδολογούν για το «υπουργικό μασάζ» το οποίο γίνεται στους βουλευτές εν όψει ψηφίσεως νέας μνημονιάρας μετά αντιλαϊκών μέτρων ή, αλλέως, «ψοφήσεως» της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μα, είναι δυνατόν να πιστεύει άνθρωπος με νοημοσύνη ανώτερη των βρύων και των λειχήνων ότι οιοσδήποτε ρεμπετάσκερος ταβλαδόρος, θαμών τσιπουράδικων και οινόφλυξ φιλόσοφος της αμπέλου θα παρατούσε τις χιλιαρικούμπες της βουλευτικής αποζημιώσεως για να κάνει τον επαναστάτη ποπολάρο; Αντε, το πολύ να γίνει επαναστάτης Μπομπολάρος και να μεριμνά ώστε να πληρώνουν κανονικά και με τον νόμο οι οδηγοί (χαύνοι ψηφοφόροι του) τα διόδια.

Εβίβα!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα