Σωτ. Ράπτης: «Εφυγε» ο πρωτοπόρος γιατρός

Φτωχότερη είναι η ελληνική ιατρική κοινότητα μετά τον θάνατο του καθηγητή Παθολογίας και ιδρυτή του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδους Διαβήτη και των επιπλοκών του (ΕΚΕΔΙ) Σωτήρη Ράπτη, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 80 ετών.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο εκλιπών ήταν εμβληματική προσωπικότητα για την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) αλλά και για τη διαβητολογική κοινότητα της χώρας μας.

Υπήρξε σημαντικός δάσκαλος για όλους τους διαβητολόγους και από τους βασικούς θεμελιωτές της νέας εποχής του διαβήτη, που συνδύαζε την έρευνα με την τεκμηριωμένη κλινική πρακτική. Ηταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για τα διαβητολογικά κέντρα και θεμελίωσε τη συστηματική εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στον σακχαρώδη διαβήτη.

«Η επιστημονική διαβητολογική κοινότητα και η κοινότητα των διαβητικών ασθενών τού οφείλουν τα μέγιστα. Η τελική συμβολική πράξη και η επιθυμία της οικογένειάς του να κατατίθενται χρήματα, αντί στεφάνου, για την υποτροφία νέων επιστημόνων της Ελληνικής
Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ) αναδεικνύουν τη μεγαλοσύνη του ανδρός» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός σε δήλωσή του εξήρε το έργο του αείμνηστου Σωτήρη Ράπτη: «Υπήρξε τεράστια η συμβολή του, κυρίως στην έρευνα του σακχαρώδους διαβήτη και στην οργάνωση του Κέντρου Διαβήτη με πανελλήνια εμβέλεια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα