Μητσοτάκης: Μείωση φόρων σε ελ. επαγγελματίες

Δύο δεσμεύσεις ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τους οποίους συναντήθηκε το Σάββατο στον πολυχώρο Hub στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρώτη είναι η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%, «έτσι ώστε να υπάρχει ένα σημαντικό όφελος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι σήμερα δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ», όπως τόνισε.

Η δεύτερη είναι η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Με τα δύο αυτά μέτρα, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προκύπτει «συνολικό όφελος για τον ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος δηλώνει 10.000 ευρώ εισόδημα γύρω στα 1.600 ευρώ», το οποίο αντισταθμίζει «σε έναν μεγάλο βαθμό την πρόσθετη επιβάρυνση η οποία υπάρχει από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και των ασφαλιστικών εισφορών».

Ως προς το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών, ωστόσο, είπε ότι θα είναι ειλικρινής και πως δεν μπορεί να υποσχεθεί ακόμα κάτι συγκεκριμένο. Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε, «το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια επιμέρους ρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς να βλέπουμε το πλαίσιο των εισφορών και για τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες» είπε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα