Πλούτος είναι οι άνθρωποι

Κάθε χώρα χωρίς τον λαό της καταντά χώρος. Ετσι τείνει να γίνει η Ελλάδα μας. Ενας χώρος, από όπου θα λείπουν οι νόμιμοι κληρονόμοι της Ιστορίας και του πολιτισμού του έθνους.

Η «δημοκρατία» από τα πρώτα φύλλα της είχε αναφερθεί ξεκάθαρα στο σχέδιο «αλλαγής λαού», το οποίο είχε εξυφανθεί εναντίον της πατρίδας και υλοποιείτο από αδίστακτες προσωπικότητες με πρόσχημα την κρίση δανεισμού του κράτους. Το Μνημόνιο ήταν ένα «εργαλείο» αποφασιστικής σημασίας για την ευόδωση των ανθελληνικών σχεδιασμών και το θανατηφόρο δηλητήριο, το οποίο έφερε την ετικέτα του «φαρμάκου».

Οι παρενέργειες της συνταγής ολέθριες. Σχεδόν μοιραίες. Οι Ελληνες φεύγουν και τα μεταναστευτικά κύματα ισλαμιστών έρχονται για να εγκατασταθούν μόνιμα. Ολα αλλάζουν ταχύτατα και η επί τα χείρω μεταβολή είναι ορατή παντού.

Η φτώχεια χτύπησε και χτυπά αλύπητα τη χώρα και η κοινωνία μας αιμορραγεί αδιάκοπα. Νέοι, δημιουργικοί, καλλιεργημένοι και ανήσυχοι συμπολίτες μας μεταναστεύουν για να βρουν μια εργασία αντάξια των δυνατοτήτων τους. Οι χώρες που τους υποδέχονται πλουτίζουν από τον καρπό των ιδεών και των κόπων των αδελφών μας, ενώ η Ελλάδα πένεται και αδειάζει.

Η εφημερίδα μας παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της ελληνικής μετανάστευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Στο ασύλληπτο ποσό των 50 δισ. ευρώ αποτιμώνται οι απώλειες της χώρας μας από τη “διαρροή μυαλών” στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όπως προκύπτει από μελέτη του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, οι Ελληνες που έφυγαν για το εξωτερικό από το 2008 έως σήμερα υπολογίζονται σε 350.000 (σύμφωνα με την Endeavor Greece) έως 427.000 (σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος) και συνεισφέρουν ετησίως 12,9 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ των χωρών υποδοχής (κυρίως, Γερμανία και Αγγλία), εκ των οποίων τα 9,1 δισ. ευρώ είναι φορολογικά έσοδα».

Οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση για την απόδραση από το κάτεργο της κρίσης οφείλει να ξεκινά με σχέδιο επαναπατρισμού των ξενιτεμένων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα