Μητσοτάκης: Γυρίστε στην πατρίδα σας

Κάλεσμα του Κυριάκου σε νεαρούς Ελληνες που ζουν στη Βρετανία. Τι είπε στο London School of Economics

Το σχέδιό του για την παραχώρηση πολλών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό (που το είχε αναπτύξει στο συνέδριο του ΣΕΒ) επανέλαβε χθες στο London School of Economics (LSE) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που έδωσε, έπειτα από πρόσκληση του καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν, επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Τόνισε τη θέση του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έφερε τέταρτο Μνημόνιο χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση και ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατόν.

O κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοστούν ενώ τα θετικά μέτρα όχι, καθώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πιάσει πλεονάσματα 5,5%. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη για μείωση των φορολογικών συντελεστών και για μεταρρυθμίσεις που θα πυροδοτήσουν την ανάπτυξη.

Την Κυριακή το βράδυ, μιλώντας με νέους και νέες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προσέλκυση επενδύσεων σε συνδυασμό με την αξιοκρατία στο Δημόσιο και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα φέρουν πίσω στη χώρα τους ταλαντούχους Ελληνες. Στα επτά χρόνια της κρίσης, σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «πολλοί νέοι Ελληνες επέλεξαν να φύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν είχαν άλλη διέξοδο. Ομως, έχετε ταλέντα, που πρέπει να γυρίσουν πίσω. Βλέπουμε μια νέα κοινότητα νεομεταναστών.

Μια άλλη Ελλάδα, εκτός Ελλάδας. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, αλλά θέλω να ακούσω τον δικό σας προβληματισμό. Είστε ένα δυναμικό κομμάτι της χώρας εκτός Ελλάδας» τόνισε, απευθυνόμενος στους περίπου 50 νέους και νέες. Την επόμενη μέρα, ανέφερε, «πρέπει να αξιοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της διασποράς. Το έχουν κάνει άλλες χώρες. Θα το προσπαθήσουμε και εμείς, με πρώτο βήμα το δικαίωμα ψήφου στο εξωτερικό». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χθες το πρωί είχε συναντήσεις με επενδυτές και τραπεζικά στελέχη, που έδειξαν ενδιαφέρον για το σχέδιό του σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα