Σκληρό ροκ στη Βουλή με επεισόδιο μεταξύ Δένδια και Κασιδιάρη

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν χθες στο Κοινοβούλιο, όταν σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Δένδια, ενώ η Φρουρά «μπούκαρε» -με καθυστέρηση- στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα!

Το σοβαρότατο αυτό συμβάν, που δεν συνάδει με τα κοινοβουλευτικά ήθη, ξεκίνησε την ώρα που ο κ. Δένδιας, εξερχόμενος από την αίθουσα όπου συνεδρίαζαν από κοινού οι τέσσερις επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο, πέρασε μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη, ο οποίος είχε πάρει στο μεταξύ τον λόγο.

«Ηρθε, με σκούντηξε, με χτύπησε στο χέρι και στάθηκε προκλητικά μπροστά μου, μην επιτρέποντάς μου να συνεχίσω την ομιλία μου. Ηρθε “στημένος” επειδή αναδείκνυα την αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, το οποίο ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εφαρμόσει η Ν.Δ.» υποστηρίζει με δηλώσεις του στη «δημοκρατία» ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Η συνέχεια θύμισε… Κοινοβούλιο Ταϊβάν! Ο κ. Κασιδιάρης έσπρωξε τον κ. Δένδια και βουλευτές της Χρυσής Αυγής πέταξαν μπουκάλια με νερό προς την πλευρά του. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρίστος Δήμας την τελευταία στιγμή σταμάτησε τον κ. Δένδια, που ετοιμαζόταν να ανταποδώσει το χτύπημα, ο προεδρεύων στην επιτροπή Μάκης Μπαλαούρας φώναξε 24 φορές «Φρουρά! Φρουρά!» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όρμησαν προς τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας «έξω, φασίστες».
Το κανάλι της Βουλής διέκοψε τη μετάδοση της συνεδρίασης (πάγια τακτική να μη μεταδίδουν επεισόδια, όπως λένε) και για λίγα λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο.

Η Αστυνομία μπήκε μέσα ζητώντας από τον Ηλία Κασιδιάρη, που είχε ήδη «αποβληθεί» από τον κ. Μπαλαούρα, να αποχωρήσει, ενώ οι δημοσιογράφοι μάταια προσπαθούσαν να ανέβουν στα (κλειδωμένα) θεωρεία για να δουν τι ακριβώς γίνεται.

Παραπομπή

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι βάσει του κανονισμού ο κ. Κασιδιάρης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ το κόμμα του δεν θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών για το νομοσχέδιο.
«Η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη φορά για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

Δ. Α.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα