Σε κατάσταση πανικού ο Στουρνάρας!

«Αστεία» διάψευση από τον τραπεζίτη σχετικά με την αποκάλυψη για το γεύμα με «μενού» το νέο κόμμα

Eνοχλεί, καθώς φαίνεται, τον κ. διοικητή η αλήθεια! Την επίθεση των… κύκλων του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του, προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη συμμετοχή του σε παρασκηνιακές ζυμώσεις με σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν τόλμησε να κάνει προσωπική δήλωση ή ανακοίνωση, αλλά απάντησε με ύβρεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μέσω «κύκλων», μια τακτική που δείχνει αμηχανία και πανικό, και σίγουρα δεν συνάδει με τον θεσμικό ρόλο του.
Δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη κεντρικός τραπεζίτης που απαντά στον Τύπο με διαρροές, και μάλιστα υβριστικές! Πέραν αυτού, ο κ. Στουρνάρας δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά επιτίθεται στην εφημερίδα μας επιχειρώντας με χαρακτηρισμούς να απαξιώσει το δημοσίευμα που τον αφορά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές που μετέδωσαν χθες ευρέως οι ιστοσελίδες, οι «κύκλοι» του κ. Στουρνάρα (φράση την οποία μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν μόνο οι πολιτικοί και τα κόμματα!) χαρακτήρισαν «σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί συναντήσεων του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα».

Ακολούθως, οι «κύκλοι» επιτίθενται στη «δημοκρατία». «Μπορεί να φταίνε οι… ζέστες που ενέσκηψαν νωρίς, μπορεί πάλι να φταίνε οι επιθυμίες ορισμένων Κλουζό της δημοσιογραφίας, που εμφανίζουν τους εφιάλτες τους ως πραγματικότητα!» αναφέρουν και συνεχίζουν: «Οποια κι αν είναι η αιτία, η ουσία είναι ότι σε κυριακάτικη εφημερίδα, για άλλη μια φορά, έκαναν την εμφάνισή τους σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Σενάρια που εμπλέκουν τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, εμφανίζοντάς τον ως ομοτράπεζο σε κρυφό γεύμα πολιτικών και τραπεζιτών, όπου προετοίμαζαν δήθεν νέο πολιτικό φορέα!» «Επειδή το ψέμα ήταν τόσο τεράστιο που ήταν ανάξιο διάψευσης, η “έγκυρη” εφημερίδα επανήλθε σήμερα επαναλαμβάνοντας τα μυθεύματα» καταλήγουν οι «κύκλοι», που προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν τις συναντήσεις και τις ζυμώσεις που (επανειλημμένως) κάνει ο κ. διοικητής…

Ιντριγκες, μαγειρέματα και «Forget it, Yiannis»

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές βλέψεις του, αν και, όποτε τα πράγματα δυσκολεύουν, φορά το κοστούμι του τεχνοκράτη.
Το βαθύ εκσυγχρονιστικό σύστημα, σε σύμπλευση με τον χερ Σόιμπλε, τον επέβαλε ως υπουργό Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τον Ιούνιο του 2012. Αλλωστε, είναι γνωστό το «Forget it, Yiannis», που του είπε ο κ. Σόιμπλε, και φυσικά ο κ. Στουρνάρας έσπευσε να συμμορφωθεί…

Δύο χρόνια αργότερα, όμως, και ενώ η προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση ήταν στη μέση και κυριολεκτικά σε σημείο καμπής, ο κ. Στουρνάρας δεν δίστασε να «κρεμάσει» την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, που μέχρι τότε τον είχε εμπιστευθεί για να μεταπηδήσει στα ασφαλή ύδατα της Τραπέζης της Ελλάδος. Αλλά και από τη θέση αυτήν συμπλέει με τον Σόιμπλε και όχι με τον Μάριο Ντράγκι, που έχει πιο ελαστικές θέσεις σε σχέση με την ελληνική κρίση, καίτοι τυπικά υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Με τον Γιάννο

Το όνομα του κ. Στουρνάρα είχε ακουστεί σε πολιτικά σενάρια ήδη από την εποχή που ήταν σύμβουλος του Κώστα Σημίτη και, μαζί με τον Γιάννο Παπαντωνίου, «μαγείρευε» τα στοιχεία με τα οποία η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ – και το πληρώνει ακόμη.
Επανήλθαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, όταν το σύστημα αναζητούσε άνθρωπο για να ηγηθεί ενός νέου φορέα που θα εξέφραζε τα συμφέροντά του. Ο κ. Στουρνάρας με τις τεχνοκρατικές εκσυγχρονιστικές απόψεις του είναι μάλλον «αντιτουριστικός». Θα κατέβαινε στην πολιτική μόνο υπό ειδικές προϋποθέσεις και σε συνθήκες κρίσης και άνωθεν εντολών.

Η πολιτική τοποθέτησή του στη «γραμμή Σόιμπλε» τον έφερε επανειλημμένως σε σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοιχτή είναι πάντα η υπόθεση των σχέσεων της συζύγου του με το αμαρτωλό ΚΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη. 
Ο κ. Στουρνάρας δεν διστάζει να προβαίνει σε σχόλια, πολιτικές τοποθετήσεις και διαρροές που δεν συνάδουν με τον ρόλο του. Αλλωστε, είναι ο πρώτος κεντρικός τραπεζίτης που μπαίνει σε πολιτικές αντιπαραθέσεις έχοντας πάντα μαζί του τα συστημικά ΜΜΕ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Tετραγωνίζουν τον… κύκλο

Μάλλον οι κρατικοδίαιτοι κύκλοι του Γιάννη Στουρνάρα, με μακρά θητεία στο πλευρό «πράσινου» υπουργού που διώκεται για μίζες, και όχι μόνο, έκαναν το μοιραίο λάθος τους, υβρίζοντας και ασχημονώντας, και θα αποκαλυφθούν σύντομα. Νομίζουν ότι θα διασωθούν κρυπτόμενοι πίσω από τα χθεσινά και σημερινά αφεντικά τους. Υπερέβησαν τα εσκαμμένα με τις διαρροές που έκαναν περί «ναζιστικών μεθόδων». Θα έπρεπε να γνώριζαν ότι η «δημοκρατία» ήταν και είναι η μόνη εφημερίδα που έχει αναδείξει διαχρονικά τα εγκλήματα των ναζί και του Γ΄ Ράιχ.
Ηταν και είναι η μόνη εφημερίδα που κατήγγειλε τα σχέδια σε βάρος της Ελλάδας από το σημερινό Δ΄ Ράιχ, που υπηρέτησε και υπηρετεί με τις μνημονιακές αποφάσεις του το αφεντικό του. Τέλος, η «δημοκρατία» είναι μια εφημερίδα που δεν φορά «κουκούλα», όπως κάνουν οι… κύκλοι του κ. διοικητή, και ό,τι είναι να πει το λέει με το όνομά της.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα