Kυβέρνηση του...μπακαλόγατου

Ομολογία ανικανότητας του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο 4 Χρ. Καραγιαννίδη

Απίστευτη δήλωση: ''Τα οικονομικά στο δικό μου επίπεδο είναι του μπακάλη. Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω και πολλά από οικονομικά''

Ιδού ποιοι προτείνουν και ψηφίζουν τις ανατροπές στις ζωές των Ελλήνων

Η Θέση μας: Πλούτος είναι οι άνθρωποι

Διαβάστε online την «δημοκρατία» ,εδώ

Διαβάστε επίσης:

►Σκληρό ροκ στη Βουλή με επεισόδιο μεταξύ Δένδια και Κασιδιάρη

►«Παραλύει» η χώρα αύριο

►Ατζέντα με χρέος στο Eurogroup

►Ρύθμιση-ανάσα για αγρότες που έχουν κόκκινα δάνεια

►Αγαθονήσι: Παρ’ ολίγον «ναυμαχία» με Τούρκους

►Σε κατάσταση πανικού ο Στουρνάρας!

►Η προσφορά του ΟΠΑΠ στην ανακαίνιση των δύο Νοσοκομείων Παίδων!

►Μητσοτάκης: Γυρίστε στην πατρίδα σας

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ με οι  κονομικές γνώσεις... μπακάλη

Απίστευτη ομολογία Καραγιαννίδη, που  ακύρωσε και τον μύθο των αντιμέτρων

Ρεπορτάζ
Δημήτρης Αλειφερόπουλος

Ο ύτε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη φαίνεται ότι έπεισε το κυβερνητικό αφήγημα για «μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» της συμφωνίας με τα μέτρα και τα θετικά αντίμετρα!

Ο βουλευτής Δράμας και βασικό στέλεχος της εσωκομματικής τάσης «53+» παραδέχθηκε ότι δεν θα υπάρχουν τελικά τα ισόποσα θετικά αντίμετρα για κάθε μέτρο, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη ρητορική του Μαξίμου. «Δεν υπάρχει μέτρο προς μέτρο, όταν χάνεται ένα ευρώ, να αναπληρωθεί ακριβώς» ανέφερε ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, συμπληρώνοντας ότι, αν η κυβέρνηση δεν επιτύχει το κρίσιμο πλεόνασμα του 3,5%, θα λάβει 1% μέτρα και 0,5% αντίμετρα.

«Εφόσον το 3,5% είναι 3%, θα πάρουμε 1% αρνητικά μέτρα και 0,5% θετικά μέτρα. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι τόσο μπερδεμένο για να μπορεί καθένας να κάνει τη δική του εξήγηση» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του εισηγητή της πλειοψηφίας, ο οποίος ξάφνιασε τα μέλη των τεσσάρων επιτροπών που μετείχαν στη συνεδρίαση όταν υποστήριξε ότι οι οικονομικές γνώσεις του είναι περιορισμένες.

«Τα οικονομικά στο δικό μου το επίπεδο είναι του μπακάλη - και δεν θέλω να προσβάλω τους μπακάληδες, αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά από οικονομικά» είπε ο κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στο νόμισμα! «Η πλευρά που υποστηρίζει την έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ πρέπει να έχει ένα πολύ ξεκάθαρο αφήγημα, που να πατάει στην πραγματικότητα και να μας αποδεικνύει ότι θα μπορούμε να βαδίσουμε με τρόπο που δεν θα είναι καταστροφικός» είπε.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η συμφωνία (και η β’ αξιολόγηση) να μην κλείσει στις 22 Μαΐου, αλλά να πάει «λίγο αργότερα», και παραδέχθηκε ότι η λιτότητα θα υφίσταται και μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στις περικοπές στις συντάξεις, υποστήριξε ότι τα δύο τρίτα των συντάξεων δεν θίγονται, ενώ οι περικοπές ύψους 1,8 δισ. αφορούν τις συντάξεις που έχουν «προσωπική διαφορά».

«Το 4ο Μνημόνιο αποτελεί την επιτομή της πολιτικής υποκρισίας, της κοινωνικής αναλγησίας, της αναξιοπιστίας, της ανικανότητας, της πολιτικής εξαπάτησης και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.» ανέφερε ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας.