Σώζουν ζωές!

Των
Γιώργου Σηφάκη,
Χάρη Δάντση

Ενημερώσου. Ελεγξε. Πρόσεξε. Απόλαυσε. Αυτοί είναι οι τέσσερις βασικοί… κανόνες του Safe Water Sports, που ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Πρόκειται για μια κοινωνική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που άρχισε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 10χρονου Μιχαήλ Πασχαλάκη. Ο πατέρας του άτυχου παιδιού, δρ Παναγιώτης – Μιχαήλ Πασχαλάκης, είναι ο πρόεδρος του σωματείου και έχει αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτό, ώστε να μη χαθεί ξανά άδικα μια ζωή στο νερό.

Η εθελοντική αυτή πρωτοβουλία Safe Water Sports συμπληρώνει δύο χρόνια δράσεων και υποστηρίζεται από τους ολυμπιονίκες μας Νίκο Κακλαμανάκη, Σπύρο Γιαννιώτη, Αγγελική Καραπατάκη, Σοφία Παπαδοπούλου, τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης και χάλκινο πρωταθλητή κόσμου Χρήστο Αφρουδάκη, τα ντουέτα συγχρονισμένης κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου (10η θέση, Ρίο) και Αθανασία Τσόλα – Σοφία Μαλκογεώργου (χάλκινες πρωταθλήτριες Ευρώπης Νεανίδων), αλλά και τον ασημένιο πρωταθλητή Ευρώπης (U-21) θαλάσσιου σκι Νίκο Πλυτά.

Ορισμένοι από τους παραπάνω αθλητές, οι οποίοι έχουν συνδέσει τη ζωή τους με το υγρό στοιχείο, μίλησαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρουσία του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου για τους κανόνες ασφάλειας και τις δράσεις του Safe Water Sports.

Η ενημερωτική εκστρατεία του Safe Water Sports για το 2017 έχει την υποστήριξη των φίλων του οργανισμού Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδας Καρύδη και Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα