Πάρε τον σταυρό μου, πεθαίνω

Η τελευταία επιθυμία του προϊσταμένου της μοιραίας αμαξοστοιχίας στο Αδενδρο στον πυροσβέστη ενώ τον απεγκλώβιζε

Συγκίνηση προκαλούν οι τελευταίες στιγμές του 54χρονου Αρη Καλαμπαλίκη, προϊσταμένου της μοιραίας αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στο Αδενδρο. Ο άτυχος σιδηροδρομικός, που τραυματίστηκε βαριά και έχασε τη ζωή του μερικές ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», φαίνεται ότι είχε καταλάβει ότι έφτανε το τέλος του και έδωσε στον πυροσβέστη που τον ανέσυρε από τα συντρίμμια του τρένου τον σταυρό του! Σύμφωνα με μαρτυρία, ο 54χρονος έδωσε τον σταυρό του στον πυροσβέστη για να τον παραδώσει στα παιδιά του, καθώς, όπως φαίνεται, διαισθάνθηκε ότι δεν θα έβγαινε ζωντανός μετά το δυστύχημα.

Ο 54χρονος καταγόταν από τη Λάρισα και ήταν πατέρας τριών παιδιών. «Ηταν φίλος, συνάδελφος, συνεργάτης. Συνεργαστήκαμε πάνω από 30 χρόνια μαζί. Είχαμε μια φιλία ιδιαίτερη με τον Αριστείδη. Εύχομαι να είναι ο τελευταίος νεκρός σιδηροδρομικός και να μην πληρώσει ο σιδηρόδρομος άλλο φόρο αίματος» δήλωσε συγκλονισμένος από τον χαμό του ο επί σειρά ετών συνεργάτης και φίλος του Θωμάς Χαχάμης. Στο μεταξύ, λίγα 24ωρα πριν από την έκδοση του πορίσματος για τα αίτια της τραγωδίας, αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία επιβάτη, που δεν αποκλείει το δυστύχημα να οφείλεται σε έναν καβγά στον προηγούμενο σταθμό από αυτόν όπου εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία.

Επιβάτης που τραυματίστηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί ανέφερε ότι σημειώθηκε καθυστέρηση στον προηγούμενο σταθμό, καθώς ελεγκτής είχε έντονο διάλογο με δύο Ρομά επιβάτες, όταν διαπίστωσε πως είχαν εκδώσει μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων χωρίς να έχουν τα δικαιολογητικά που αποδείκνυαν πως τα δικαιούνταν.

Στον σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας, όπου κατέβηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, η αμαξοστοιχία καθυστέρησε αρκετά λεπτά, καθώς ο ελεγκτής επιχειρούσε τηλεφωνικά να διακριβώσει αν είχαν κοπεί τα κανονικά εισιτήρια, ενώ απειλούσε να καλέσει και την Αστυνομία. Ο επιβάτης δεν αποκλείει ο μηχανοδηγός να θέλησε να καλύψει την καθυστέρηση, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη ταχύτητα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής στο σημείο του δυστυχήματος. Η πλήρης αποκατάσταση της σιδηροδρομικής λειτουργίας στο σημείο αναμένεται σε δέκα με δώδεκα ημέρες, όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Πετράκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα