Μαθητής-διάνοια πρώτευσε στη Φυσική

Μαθητής της Γ΄ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης απέσπασε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) μεταξύ 500 συνομηλίκων του.

Ο 17χρονος Αντώνης Φουρφάρος διαπρέπει στις θετικές επιστήμες, καθώς από το γυμνάσιο έως σήμερα έχει διακριθεί σε διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας (2ο βραβείο), Μαθηματικών και Λογικής Σκέψης (1η θέση το 2016 και το 2017), καθώς και στο συνέδριο ACSTAC (καλύτερη εργασία στην πληροφορική). Επίσης, κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στην επίλυση κύβου του Rubik με κλειστά μάτια.

«Αν δεν καλλιεργήσουμε τις δυνατότητές μας, δεν γίνεται τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό πώς βλέπουμε το θέμα της νοημοσύνης. Αν βλέπουμε τη νοημοσύνη μας ως κάτι με το οποίο έχουμε γεννηθεί και είναι σταθερό, κάθε φορά που διαγωνιζόμαστε, εάν δεν πετυχαίνουμε τον στόχο μας, υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρήσουμε ότι δεν είμαστε έξυπνοι και να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια.

Για μένα είναι σημαντικό το να βλέπουμε κάθε αποτυχία ως κίνητρο βελτίωσης. Να βλέπουμε τις ικανότητές μας ως κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε» ανέφερε ο 17χρονος.
Αν και σε απόσταση αναπνοής από τις πανελλήνιες εξετάσεις, βρίσκει χρόνο για το πιάνο, την ανάγνωση βιβλίων και την ενασχόληση με την αστρονομία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα