Μητσοτάκης: Ψηφίστε και παραιτηθείτε!

Κατά μέτωπον επίθεση Κυριάκου σε Τσίπρα από το βήμα της Βουλής

Ρεπορτάζ
Δ. Αλειφερόπουλος-Σπ. Γκουτζάνης

Το τέταρτο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου πλήττει τους οικονομικά ασθενέστερους και κοστίζει 14 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να δώσει στον κυρίαρχο λαό τη δυνατότητα να επιλέξει, όπως έκανε και το 2015, μετά το τρίτο Μνημόνιο. Πρόβλεψε πάντως: «Δεν θα το κάνετε, γιατί όταν ανοίξει η κάλπη, θα αρχίσει και η απομάκρυνσή σας από την εξουσία».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα λιτότητας που φέρνει, ενώ πρόβαλε το δικό του εναλλακτικό αφήγημα. «Αυτό που ζούμε είναι ένας εφιάλτης και είναι αποτέλεσμα των επιλογών των Τσίπρα και Καμμένου» ανέφερε και υποστήριξε ότι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχαμε βγει από την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας» και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν έλθει στην εξουσία, όπως ήλθαν, και δεν έκαναν όσα έκαναν, η Ελλάδα σήμερα θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη». Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να ψηφίζει μέτρα για το 2021.

Ευθεία επίθεση

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε: «Ανεβήκατε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Και από το “go back, Μadame Μέρκελ”, πήγαμε στο “βοήθεια, κυρία Μέρκελ!”. Eπεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο».

Συνεχίζοντας τη σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, o κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε τη μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη Ιστορία». Χαριτολογώντας, είπε προς τον κ. Τσίπρα: «Είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα νέα ψέματα που λέτε!» Αναφορά όμως έκανε και σε «κάποιους νταβατζήδες που περνάνε καλά μαζί σας και έχουν διαχρονική αξία».

Τέλος, ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα, βυθισμένοι στον κυνισμό, το τέταρτο Mνημόνιο είναι αποκλειστική σας ευθύνη, Mνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., Mνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα