Η μυστική… ιπτάμενη ζωή του βασιλιά της Ολλανδίας

Ο Βίλεμ Αλεξάντερ επί 21 συναπτά έτη, (εκτός από ηγεμόνας), ήταν και πιλότος της KLM!

Ζουν οι βασιλιάδες «διπλή ζωή»; Κι όμως, κάποιοι αποδεικνύεται ότι ζουν. Και το μυαλό δεν χρειάζεται, τουλάχιστον στην περίπτωση αυτή, να «ταξιδεύει» σε «γαλαζοαίματες» ερωτικές ατασθαλίες. Μια τέτοια «μυστική» ζωή, λοιπόν, ως τακτικός συγκυβερνήτης σε πτήσεις της KLM, ζούσε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ. Ο ηγεμόνας, που είναι γνωστός για το πάθος του με τα αεροσκάφη, αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «De Telegraaf» ότι πετούσε «δύο φορές τον μήνα για 21 χρόνια».

Ο 50χρονος πατέρας τριών παιδιών αποφάσισε να προβεί σε αυτή την εξομολόγηση καθώς τελείωσε τον ρόλο του ως «επισκέπτης πιλότος» των αεροσκαφών τύπου Fokker 70 της KLM και τώρα σκοπεύει να περάσει από νέα εκπαίδευση για να μπορεί να πετάει τα Boeing 737, τα οποία θα έχει αποκλειστικά στον στόλο του ο ολλανδικός αερομεταφορέας.

Ο ηγέτης των περίπου 17.000.000 Ολλανδών χαρακτηρίζει αυτό που έκανε «χόμπι», ωστόσο τόνισε ότι είναι μεγάλη ευθύνη να έχεις στα χέρια σου ένα αεροσκάφος, επιβάτες και πλήρωμα. Οσο για το πώς κατάφερε να μη γίνει εκτεταμένη διαρροή της τακτικής παρουσίας του στο κόκπιτ των αεροσκαφών της KLM; Ο Ολλανδός βασιλιάς εξήγησε ότι οι επιβάτες σπάνια τον αναγνώριζαν, ειδικά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οπότε και η πόρτα του πιλοτηρίου έμενε κλειστή καθ’ όλη την πτήση για λόγους ασφαλείας.

Επιπλέον, ελάχιστοι τον αναγνωρίζουν όταν περπατά στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ φορώντας τη στολή του πιλότου. Οσο για τη φωνή του την ώρα που καλωσόριζε τους επιβάτες στην πτήση, ξεκαθαρίζει ότι απέφευγε να αναφέρει τα ονόματα του πληρώματος, προσθέτοντας ότι «ο περισσότερος κόσμος δεν ακούει, έτσι κι αλλιώς, προσεκτικά τις ανακοινώσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα