ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «SURVIVOR» ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ!

Τσίπρας και Μητσοτάκης επέλεξαν χθες να μιλήσουν πριν από τις 9 το βράδυ, προκειμένου να προλάβουν τη μετάδοση του «Survivor»!


Φτάσαμε, δηλαδή, στο σημείο ακόμα και η πολιτική ζωή του τόπου να «χορεύει» στους ρυθμούς ενός τηλεπαιχνιδιού!

Τι κι αν η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα και στη Βουλή συζητούσαν για το μέλλον του τόπου; Οι Ελληνες στη συντριπτική πλειονότητά τους προτιμούν να παρακολουθούν τηλεσκουπίδια, που όμως τους κάνουν να ξεχνούν τα βάσανά τους! Τσίπρας και Μητσοτάκης βέβαια δεν είπαν τίποτα καινούργιο, επομένως ίσως πράγματι το «Survivor» να είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η απαξίωση της πολιτικής και η εκτόξευση εκπομπών «ελαφρού» περιεχομένου έχουν την εξήγησή τους. Οι Ελληνες δεν τρελάθηκαν, ούτε έπαψαν να ενδιαφέρονται για τη ζωή τους. Απλά δεν πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει και βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια.

Τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνονται μονότονα τα ίδια επιχειρήματα και απλώς αλλάζουν οι πρωταγωνιστές. Ο Τσίπρας μίλησε χθες περίπου όπως όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και ο Μητσοτάκης όπως μιλούσε ο Τσίπρας μέχρι πρότινος.
«Φτάνει πια η καταστροφολογία. Θέλετε να ακυρώσετε όλα όσα γίνονται» είπε χθες ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας τον Σαμαρά, που κατηγορούσε την τότε αξιωματική αντιπολίτευση επίσης για καταστροφολογία.
«Δεν είναι δυνατόν να καταδικάσουμε τον τόπο και δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα» είπε χθες ο Μητσοτάκης, θυμίζοντας τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι όμως πραγματικά να τρελαίνεσαι, αν αναλογιστείς τη μετάλλαξη των κομμάτων και των εκπροσώπων τους. Ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ., που ψήφισαν μέτρα επί μέτρων, τώρα παριστάνουν τους πολέμιους της ύφεσης! Μα, γιατί δεν τα λέγατε αυτά, κύριοι, όταν ήσασταν στην κυβέρνηση; Γιατί τότε ψηφίζατε τα πάντα και όποιος δεν το έκανε εισέπραττε μια μεγαλοπρεπή διαγραφή; Ξαφνικά, σας ήρθε η θεία επιφοίτηση;

Από την άλλη, ο Τσίπρας, που ουσιαστικά φέρνει ακόμα ένα Μνημόνιο, εξακολουθεί να μιλά σαν να μην έχει αυτός την... ευθύνη! Μα, καλά, κύριε πρωθυπουργέ, εσείς δεν έχετε πει «“ναι” σε όλα» τα τελευταία δύο χρόνια, παρότι είχατε υποσχεθεί ότι θα σκίσετε τα Μνημόνια; Γιατί μιλάτε ακόμα σαν... αντιμνημονιακός;

Το ΠΑΣΟΚ, σαν αθώα περιστερά, ρητορεύει στη Βουλή λες και δεν έχει την κύρια ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. Πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν την περίοδο της καταστροφής, που έφερε ο Παπανδρέου, φλυαρούν και κάνουν αφ’ υψηλού κριτική στα σημερινά μέτρα, τα οποία φυσικά είναι απείρως λιγότερα από όσα εκείνοι ψήφισαν.

Η ολοκλήρωση της παράκρουσης των πολιτικών μας, που βγάζει την κοινωνία από τα ρούχα της, είναι να βλέπουν οι πολίτες τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη να αποθεώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γράφοντας στο twitter «Εκπληκτικός Βενιζέλος πριν λίγο στη Βουλή»!

Πώς, λοιπόν, ο μέσος Ελληνας να πάρει στα σοβαρά τέτοια πολιτικά πρόσωπα και γιατί να παρακολουθεί τους διαξιφισμούς τους στη Βουλή, όταν έχει προ πολλού καταλάβει πως δεν έχουν κανένα νόημα; Τι να ακούσει, δηλαδή; Το «ποίημα» της Γεννηματά, τις αερολογίες του Θεοδωράκη ή τον ξύλινο λόγο του Κουτσούμπα; Υπάρχουν, σε τελική ανάλυση, «άλλη πρόταση», διαφορετικός δρόμος;

Η απάντηση (εδώ και επτά χρόνια) είναι «όχι». Δυστυχώς, θα συνεχίσουμε να ζούμε με τα «κεφάλια μέσα» για πολύ καιρό ακόμα... Επομένως, όντως οι «βάρβαροι» του «Survivor» ίσως είναι μια κάποια λύση...

Δημήτρης Ριζούλης