«Θα γίνει η επένδυση στο Ελληνικό»

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι θα κατατεθεί ένσταση στην απόφαση του δασάρχη που μπλοκάρει την πορεία του έργου

Η επένδυση στο Ελληνικό θα προχωρήσει, καθώς θα κατατεθεί ένσταση στην απόφαση του δασάρχη Πειραιά και θα ληφθεί υπόψη ότι στο πρώην αεροδρόμιο θα φυτευτούν 2.500 στρέμματα δασικών ειδών, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στον ραδιοσταθμό Flash 96.

Οπως είπε, «μιλάμε για το έξι τοις χιλίοις της συνολικής έκτασης των 6.200 στρεμμάτων. Και, από αυτό το έξι τοις χιλίοις, τα 2/3 είναι μέσα στη ζώνη των 100 μέτρων από τα όρια της έκτασης, όπου από τον αρχικό νόμο του Ελληνικού (2012) δεν επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς η δόμηση υψηλών κτιρίων. Αρα, από την πράξη του δασάρχη επηρεάζεται μια έκταση ωφέλιμη για την επένδυση ίση με το δύο τοις χιλίοις του συνόλου».

Ομως, παράλληλα, στο θεσμικό πλαίσιο, όπως για κάθε διοικητική πράξη, «προβλέπεται και η διαδικασία για ένσταση ή αντίρρηση τις επόμενες ημέρες, ώστε να υπάρξει δευτεροβάθμια κρίση της πράξης του δασάρχη. Ετσι, θα μπορεί ο κύριος της έκτασης ή ο επενδυτής να προβεί σε ένσταση, αν το κρίνει σκόπιμο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε ότι «σε μια δημοκρατική χώρα κανένας υπουργός δεν μπορεί να πιέσει κανέναν δασάρχη ώστε να προβεί σε χαρακτηρισμό κατ’ εντολή. Οι αρμοδιότητες του δασάρχη προβλέπονται από τον νόμο. Και όποιοι από την αντιπολίτευση δηλώνουν στα τηλεπαράθυρα ότι αυτοί θα έλυναν το θέμα του Ελληνικού χωρίς πράξη δασάρχη πολύ απλά μας γεμίζουν ψέματα, κι ας μας απαντήσουν γιατί δεν το είχαν λύσει έως τον Ιανουάριο του 2015».

Αλλά και μετά τη διαδικασία των ενστάσεων ακολουθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην οποία προβλέπεται ότι θα φυτευτούν στο Ελληνικό 2.500 στρέμματα δασικών ειδών.
Αυτό το σχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί και στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, μπορεί και επιτρέπεται να προβλέπει επεμβάσεις σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα. Σε αυτό το στάδιο μπορεί επίσης να επανεξεταστεί η χρήση της συγκεκριμένης έκτασης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα