Οι «άγγελοι» των σκύλων σε μουσική εκστρατεία

Μπορεί το παρουσιαστικό του να φαίνεται άγριο, ωστόσο ο Παναγιώτης Μήλας είναι μια τρανή απόδειξη ότι τα φαινόμενα απατούν… Τον Μάρτιο δημιούργησε την ομάδα Angels Team Athens, με σκοπό να παρεμβαίνει στις κακοποιήσεις σκύλων, επειδή δεν δεχόταν την υπάρχουσα κατάσταση με τα συγκεκριμένα περιστατικά. «Χρησιμοποιούμε τη δημοσιότητα ως όπλο, ώστε να φοβηθούν οι δράστες, όταν μάθουν από τα ΜΜΕ ότι κάποιος πλήρωσε 30.000 ευρώ επειδή κακοποιούσε τον σκύλο του» λέει ο ίδιος στη «δημοκρατία».

Από τη στιγμή της δημιουργίας της ομάδας, η οποία αποτελείται από οκτώ μέλη και αρκετούς εθελοντές, καθώς και της αντίστοιχης σελίδας στο facebook, οι Angels λαμβάνουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για κακοποιήσεις, ενώ πολλές είναι και οι εγκάρδιες αντιδράσεις του κόσμου στον δρόμο. Παίρνοντας δύναμη από τη μεγάλη ανταπόκριση, ο Παναγιώτης αλλάζει την πλεύση της ομάδας ώστε να φέρει την αλλαγή. «Πλέον, οι παρεμβάσεις στις κακοποιήσεις θα είναι μόνο ένα κομμάτι.

Θέλουμε να προβάλλουμε ένα σύγχρονο πρόσωπο φιλοζωίας προς τους νέους, ώστε να ταυτιστούν. Στόχος είναι όχι να τιμωρούνται οι δράστες, αλλά να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε να τιμωρήσουμε ανθρώπους». Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα σχεδιάζει μια εκστρατεία με διάσημους καλλιτέχνες καθώς και ενημερωτικά σεμινάρια σε δήμους.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η φιλοζωία και η φιλανθρωπία είναι ένα, γι’ αυτό οι Angels συνεργάζονται με την ομάδα Δείπνο Αγάπης, η οποία φροντίζει τους αστέγους της Αθήνας, ενώ το επόμενο διάστημα θα προσφέρουν και σε άλλους τομείς, όπως σε καθαρισμό περιοχών.

Παναγιώτα Φλώρου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα