Γ. Παντής: Κρίσιμα 24ωρα μετά το έμφραγμα για τον γ.γ. του υπ. Παιδείας

Στο ΚΑΤ διεκομίσθη εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής (φωτό), έπειτα από έντονη δυσφορία που αισθάνθηκε χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παντής βρισκόταν στο γραφείο του όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε ο γιατρός του υπουργείου, ο οποίος έκρινε ότι ο γενικός γραμματέας έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο.

Υπάλληλοι του γραφείου του ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε να παραλάβει τον κ. Παντή. Οπως διαπιστώθηκε, ο ασθενής είχε υποστεί έμφραγμα, ενώ από χθες νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Οι θεράποντες γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμα για την πορεία της υγείας του τα επόμενα δύο 24ωρα. Ο Γιάννης Παντής είναι καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ προτού αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα είχε διατελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, αντιπρύτανης στο ίδρυμα καθώς και πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.