Η ΔΕΗ κυνηγά παραγωγό με αναπηρία 67%

Του καταλογίζει οφειλές, ενώ δεν καλλιεργεί από το 1995!

Επί δικαίους και αδίκους εφορμά η ΔΕΗ στην προσπάθειά της να καλύψει τα ελλείμματά της, ανακαλύπτοντας οφειλές από παλιές συλλογικές εκμεταλλεύσεις γεωτρήσεων και αγρών του 1980 και καταλογίζοντας οφειλές ακόμα και σε παλαιό παραγωγό, με αναπηρία 67%, που δεν είναι καλλιεργητής από το 1995!

Η πρωτοφανής υπόθεση, που αφορά τον κ. Σ.Τ. στην Καλαμπάκα (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας προς ενημέρωση κάθε αρμοδίου), χρονολογείται από τις 24 Ιουλίου 1980, όταν ο ίδιος, μαζί με δεύτερο πρόσωπο, δηλώθηκε, τυπικά, ως εκπρόσωπος παραγωγών της γεωτρήσεως «59Τ» στην περιοχή Βυτουνά.

Ως τότε, όλες οι παρόμοιες γεωτρήσεις ελέγχονταν από το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο, μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών του, είχε συνάψει συμβόλαια με τη ΔΕΗ.

Εκτοτε έγινε τυπική μεταβίβαση σε ομάδες παραγωγών ανά την Ελλάδα, με ευθύνη των εκάστοτε επικεφαλής τους, για την καταβολή των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν και ο Σ.Τ. δεν ασκεί καμία δραστηριότητα επί 22 χρόνια, η ΔΕΗ τού έστειλε πρόσφατα εξώδικο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών 4.660 ευρώ από λογαριασμούς των τελευταίων ετών και για την κατανάλωση ρεύματος από άλλους παραγωγούς, με τους οποίους -ακόμα κι αν το ήθελε- δεν θα μπορούσε (λόγω αναπηρίας) να έχει σχέση και να συνεργάζεται. Επίσης πρωτοφανές είναι ότι ούτε μέσω του εξωδίκου ούτε μέσω άλλης επιστολής έχουν γνωστοποιηθεί στον ανάπηρο παραγωγό οι ημερομηνίες έκδοσης λογαριασμών, τα ακριβή ποσά και η αναλυτική χρέωση κατανάλωσης από τον ίδιο ή άλλους μετέχοντες στη συλλογική εκμετάλλευση αγρών.

Ολα αυτά, μάλιστα, όταν τα περιφερειακά γραφεία της ΔΕΗ γνωρίζουν ότι όλες οι παρόμοιες συλλογικές εκμεταλλεύσεις διαθέτουν προεδρεία και τον λεγόμενο «νεροφύλακα», που καθορίζουν πότε χρησιμοποιεί κάθε αγρότης τις γεωτρήσεις και τι κατανάλωση ρεύματος κάνει.
Ασφαλώς, η υπόθεση της Καλαμπάκας δεν είναι η μοναδική και η ΔΕΗ θα πρέπει να εξηγήσει ποια είναι η πολιτική της έναντι των αγροτών, που μέσω των προεδρείων των συλλόγων μπορούν να ελεγχθούν, και των πραγματικών «μπαταχτσήδων» που μένουν στο απυρόβλητο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα