«Αφήνιασαν» οι Τούρκοι!

Απειλή και για την ασφάλεια πτήσεων η άσκηση δίπλα στο αεροδρόμιο Ρόδου

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για τον δεύτερο κύκλο παραβατικότητας και προκλητικότητας στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης «Θαλασσόλυκος» που διεξάγουν. Μάλιστα, προσκαλούν και αξιωματούχους ξένων χωρών να παρακολουθήσουν το θέαμα, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Το γεγονός αυτό, όπως και το ότι η Αγκυρα δέσμευσε σημεία εντός της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου της Ρόδου, προκάλεσε την ελληνική αντίδραση.

Ο πρέσβης της χώρας μας στην Αγκυρα Κυριάκος Λουκάκης, με επιστολή του στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της «Θαλασσόλυκος», τις κάλεσε να μη στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση που διεξάγεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις περιλαμβάνει μέρος του εθνικού εναέριου χώρου και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν του ότι παραβιάζει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Την επιστολή δημοσιεύουν ή επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ, σημειώνοντας με ειρωνικό ύφος: «ανησύχησαν οι Ελληνες από την άσκηση που διεξάγει το ναυτικό μας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο». Ωστόσο, πέραν της ελληνικής αντίδρασης σε διπλωματικό επίπεδο, ετοιμάζεται και ελληνική απάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο. Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί στο Αιγαίο η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα», στην οποία θα συμμετάσχουν και αεροπορικές δυνάμεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα