«Αποκάλυψη» Βαρουφάκη για απειλές από Τσίπρα

Την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωσή του ως συνιδρυτής του DiEΜ25 διοργάνωσε χθες, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι ενδέχεται να κατέβει στις επόμενες εκλογές.
Οπως και η προηγούμενη συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συνεχίστηκε με τοποθετήσεις στελεχών του φορέα και ακολούθησε η ομιλία του.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι τον Ιούλιο του 2015 «ο Τσίπρας μού είχε πει ότι θα έπρεπε να φοβάται ένα νέο Γουδή. Το θεώρησα μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχθώ στην απόφαση να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ. Περιμένω να γίνει ειδικό δικαστήριο – θα πάω με τα στοιχεία μου».

Ο κ. Βαρουφάκης έδωσε και συνέντευξη Τύπου, όπου καταφέρθηκε εναντίον του συνόλου του πολιτικού συστήματος, της μεν πλειοψηφίας γιατί ψήφισε κάτι που δεν ήθελε, της δε αντιπολίτευσης γιατί καταψήφισε μέτρα που, αν ήταν στην κυβέρνηση, θα τα είχε φέρει.

Είπε ακόμη ότι «σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, όπως αυτή που βιώνει η χώρα επί επτά συναπτά έτη, οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταλήξουν σε συναίνεση σε τρεις βασικούς άξονες: στην αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων, στη δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους οικονομικής δραστηριότητας, και στον τερματισμό των αυτοτροφοδοτούμενων περικοπών συντάξεων, επενδύσεων και μισθών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα