Μακρόν… Αιγίνης ο Κυριάκος

Οι βόλτες στο νησί, οι ατάκες για τον Γάλλο πρόεδρο και τα πυρά σε Τσίπρα

Στην Αίγινα βρέθηκε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις περιοδείες του και την επαφή του με τους πολίτες.

Προσηνής και ευπροσήγορος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαιρέτησε αρκετό κόσμο και είπε μερικές κουβέντες με καθέναν. Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. τού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. «Είσαι ο νέος Μακρόν. Είσαι ο νέος Μακρόν, τέλος! Εσφιξα το χέρι του Μακρόν τώρα και όχι το δικό σου!» του είπε ένας πολίτης. «Μπορείς να το πεις και ανάποδα: Ο Μακρόν είναι ο νέος Κυριάκος» του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί ότι η ταύτιση με τον πρόεδρο της Γαλλίας τού δίνει πολιτικούς πόντους στους Ελληνες ψηφοφόρους.

Το τσιγάρο

Συνεχίζοντας την περιοδεία του, μια μεσήλικη που βγήκε από ένα μαγαζί όπου έπινε καφέ τού φώναξε: «Κυριάκο, μη μας πεις ποτέ ψέματα. Και, όταν γίνεις πρωθυπουργός, να υλοποιήσεις όσα λες». Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη ήταν: «Δεν πρόκειται να πω ποτέ ψέματα στον ελληνικό λαό, εσείς όμως θα πρέπει να κόψετε το τσιγάρο».

Σε κάθε ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης κάνει ευθεία ή έμμεση αναφορά στη νίκη Μακρόν στη Γαλλία. Το ίδιο έπραξε και στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τ.Ο. της Ν.Δ. στην Αίγινα. «Οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττώνται παντού. Και κερδίζουν οι δυνάμεις του ρεαλισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Συγκροτείται σήμερα στη χώρα μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, η οποία περιμένει από εμάς, περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Αυτήν την πλατιά κοινωνική συμμαχία θα την εκφράσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε, επίσης, κριτική στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του, την έχασε. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι αυτός είναι ο πολιτικός και ο πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα Μνημόνια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα