Η Ελλάδα γιόρτασε την αγία Ελένη

Ουρές για το σκήνωμα της ισαποστόλου στην Αγ. Βαρβάρα, όπου χθες τελέστηκε και πολυαρχιερατικό συλλείτουργο

Με λαμπρότητα και με όλες τις τιμές, η Εκκλησία της Ελλάδος τίμησε χθες τη μνήμη του πρώτου χριστιανού αυτοκράτορα και ισαποστόλου Κωνσταντίνου, καθώς και της μητέρας του αγίας Ελένης. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν το προσκύνημα της αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο, όπου έχουν μεταφερθεί και θα βρίσκονται έως τις 15 Ιουνίου το ιερό λείψανο της αγίας Ελένης και τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, που μεταφέρθηκαν από τη Βενετία.

Τη θεία λειτουργία τέλεσαν οι μητροπολίτες Φθιώτιδος Νικόλαος, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας. Παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οι δήμαρχοι της Αγίας Βαρβάρας και γειτονικών περιοχών, πανεπιστημιακοί και εκατοντάδες πιστοί. Με ευλάβεια και σεβασμό, άνθρωποι κάθε ηλικίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέπτονται καθημερινά εδώ και μία εβδομάδα το ιερό προσκύνημα της αγίας Βαρβάρας.

Μερικοί πιστοί εξωτερικεύουν έντονα το θρησκευτικό συναίσθημά τους, ενώ άλλοι στέκονται με δέος μπροστά στο ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης και το τεμάχιο του Τίμιου Σταυρού. Αλλοι εύχονται για υγεία τόσο προσωπική όσο και για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και άλλοι πηγαίνουν για να εκπληρώσουν κάποιο προσωπικό τάμα ή για να ευχαριστήσουν την αγία.

Το ιερό λείψανο της αγίας Ελένης ήρθε στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο προαύλιο του προσκυνήματος γίνεται συλλογή φαρμάκων, αρκεί φυσικά να μην έχουν λήξει ή αλλοιωθεί, και όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδίδουν το υλικό από τις 9.00 έως τις 12.00 και από τις 16.00 έως τις 20.00.

Κοσμοσυρροή στον Πειραιά για τη Σουμελά

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν το Σαββατοκύριακο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Η εικόνα μεταφέρθηκε από το μοναστήρι της στο Βέρμιο, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ (διακρίνεται στη φωτό).

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης προσκλήθηκε ο μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων. Οι εκδηλώσεις λατρείας των πιστών του πρώτου λιμανιού της χώρας ήταν συγκινητικές. Χιλιάδες ευσεβείς επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Πειραιά για να προσκυνήσουν το ιερό σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού και να τιμήσουν τη μνήμη των πρώτων χριστιανών βασιλέων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα