Η περιουσία των Ελλήνων

Η Ελλάδα δεν είναι μια «μικρή χώρα με περιορισμένες δυνατότητες» – άποψη που συνήθιζαν να… μηρυκάζουν οι πέριξ του Κώστα Σημίτη, του αρχιτέκτονα της καταστροφής της πατρίδας μας. Η χώρα μας έχει όλα όσα απαιτούνται για να εξασφαλιστούν συνθήκες που θα επέτρεπαν έναν ανθρώπινο και αξιοπρεπή βίο για τους πολίτες της.

Υπάρχει -πάνω απ’ όλα- το ανθρώπινο δυναμικό. Ανθρωποι ευφυείς, εργατικοί και τίμιοι, που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν. Υπάρχει το τεράστιο πολιτισμικό και ιστορικό απόθεμα της ελληνικής αρχαιότητας και του Βυζαντίου. Υπάρχουν το κατάλληλο κλίμα, η ηλιοφάνεια και η σχετικά ήπια και αρμονική εναλλαγή των εποχών. Υπάρχουν η σημαντική γεωπολιτική θέση, τα νησιά, το φυσικό περιβάλλον με την ποικιλομορφία και το κάλλος του. Φυσικά, υπάρχει και ο σημαντικός πλούτος του ελληνικού υπεδάφους και του υποθαλάσσιου χώρου, κάτι το οποίο συστηματικά αρνούνται οι εγχώριοι υπάλληλοι των πιστωτών, που θέλουν να ξεπουληθεί η πατρίδα αντί πινακίου φακής.

Η «δημοκρατία» έγραψε σε ρεπορτάζ της για την έναρξη των ερευνών για πετρέλαιο σε Κρήτη και Ιόνιο πέλαγος: «Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, μετά τις επαφές που είχαν στα τέλη της εβδομάδας στην Αθήνα στελέχη των διεθνών ομίλων ExxonMobil και Total. Οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Ετσι, φούντωσαν και οι πληροφορίες ότι, εκτός από τις υφιστάμενες παραχωρήσεις Οικοπέδων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, οι διεθνείς όμιλοι, μαζί με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), βλέπουν νέες περιοχές τόσο στο Ιόνιο όσο και νότια της Κρήτης».

Ολα τα προαναφερθέντα είναι η ανεκτίμητη περιουσία του έθνους και του λαού μας. Μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο αν βρεθούν οι κατάλληλοι πολιτικοί διαχειριστές, οι οποίοι πρέπει να είναι ανυποχώρητοι πατριώτες, έντιμοι και ικανοί στον τομέα τους.

Δεν μπορούν να διαφυλάξουν και να αβγατίσουν τον εθνικό πλούτο όσοι κατάκλεψαν, οδήγησαν την πατρίδα σε χρεοκοπία και την έφεραν στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής καταστροφής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα