Δεσμεύτηκε η περιουσία του Γιάννου

Πάγος στα ακίνητα και στις  καταθέσεις, και της συζύγου αλλά και του γιου του

Ρεπορτάζ
Παναγιώτης Στάθης

Aκίνητα στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι και τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών και Αμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη, Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του γιου του Νικήτα δεσμεύτηκαν με εντολή της νέας επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η ίδια πριν από λίγες μέρες είχε διατάξει την έφοδο των αστυνομικών Αρχών στο σπίτι και το γραφείο του κ. Παπαντωνίου προκειμένου να συλλεγούν στοιχεία για τις έρευνες που διενεργούνται για εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία υπεγράφησαν επί των ημερών του, αλλά και το «πόθεν έσχες» των περιουσιακών στοιχείων του.

Τα νέα στοιχεία -προφανώς- που συγκέντρωσε η κυρία Τουλουπάκη την οδήγησαν στην εκτίμηση ότι μπορούν να στηρίξουν αίτημα για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον κ. Παπαντωνίου αλλά και στη σύζυγο και στον γιο του. Ο τελευταίος εντάχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη «γαλάζια» οικογένεια ως νέο στέλεχος και, όπως είχε δημοσιεύσει η «δημοκρατία», προωθείται για να κατέβει στις επόμενες εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία. Ομως η εξέλιξη αυτή προκαλεί προφανώς προβλήματα στην υποψηφιότητά του και πιθανόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανακαθορίσει τη στάση του.

Η δέσμευση της ακίνητης και της κινητής περιουσίας για την οικογένεια του πρώην «τσάρου» της Οικονομίας έγινε με βούλευμα που εκδόθηκε ύστερα από αίτημα της νέας προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία έχει και την ευθύνη των ερευνών για τον πρώην υπουργό.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή και με βούλευμά του προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του, τα οποία βρίσκονται εντός της χώρας, όμως δεν υπάρχει δέσμευση πιθανών ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών σε χώρες του εξωτερικού.

Oπως με τον Ακη

Η διαδικασία που ακολουθείται από τη Δικαιοσύνη είναι περίπου ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Ακη Τσοχατζόπουλου σχετικά με το ακίνητο στην Αρεοπαγίτου, το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του.

Αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι η κινητοποίηση των Αρχών για την περίπτωση Παπαντωνίου έρχεται αμέσως με την ανάληψη καθηκόντων της κυρίας Τουλουπάκη, η οποία φαίνεται πως ξεμπλόκαρε τις διαδικασίες και κινητοποίησε τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες -ανεξήγητα- δεν είχαν προχωρήσει για πολύ καιρό. Ηδη η κυρία Τουλουπάκη άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έπειτα από αίτημα της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα. Παράλληλα, προχώρησε στην κατ’ οίκον έρευνα και τώρα δέσμευσε την περιουσία του πρώην υπουργού.

Πάντως, σημαντική ώθηση στις έρευνες των ελληνικών δικαστικών Αρχών έδωσε πριν από δύο μήνες η ενημέρωση των ελβετικών Αρχών ότι εντόπισαν δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Να τον διώξουν εδώ και τώρα!

Η δικαστική εξέλιξη των ερευνών για τον Γιάννο Παπαντωνίου δημιουργεί πλέον μέγα ζήτημα και εντός της Ν.Δ. Η δέσμευση των λογαριασμών δεν αφορά μόνο τον πρώην υπουργό αλλά και τον γιο του. Αυτόν, δηλαδή, που η ηγεσία της Ν.Δ. έκρινε ως… σπουδαίο στέλεχος και το ενέταξε στο δυναμικό της, ενώ σχεδιάζει να τον κατεβάσει και υποψήφιο βουλευτή στη Μαγνησία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να διακόψει κάθε σχέση με τον κ. Νικήτα Παπαντωνίου (που κρύβει το όνομά του). Διαφορετικά δεν θα χρεωθεί απλώς μια γκάφα, αλλά θα απολογείται για τις «αμαρτίες» του ΠΑΣΟΚ, λες και θέλει να τον αθωώσει!
Στη Ν.Δ. το φιάσκο του υιού Παπαντωνίου θα πρέπει να τους γίνει μάθημα, ώστε στο μέλλον να μη βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους. Ας ελπίσουμε ότι ορισμένοι στην Πειραιώς εξακολουθούν να σκέφτονται καθαρά.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα