Ο «Θαλασσόλυκος» της Αγκυρας έπεσε στα ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού!

Αποστολή
Ανδρέας Κούτρας

«Κανένα τουρκικό πλοίο δεν έμεινε χωρίς την απαραίτητη παρακολούθηση» επισήμανε ο Π. Καμμένος αναφερόμενος στην τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος» στο Αιγαίο, και πρόσθεσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, ο επαγγελματισμός των στελεχών είναι άριστος, το ηθικό υψηλό και τα κυριαρχικά δικαιώματα διασφαλίζονται πλήρως.

Ο υπ. Εθνικής Αμυνας, μαζί με τον αναπληρωτή Δ. Βίτσα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ν. Τσούνη και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Ι. Παυλόπουλο, επιβιβάστηκε χθες στην ΤΠΚ «Γρηγορόπουλος» (μαζί με στρατιωτικούς συντάκτες) και παρακολούθησε άσκηση αποτροπής «ασύμμετρων» απειλών από εναέριο και θαλάσσιο μέσο και από «εχθρικό» πύραυλο ανοιχτά της Κέας και της Κύθνου. Αμέσως μετά τα μηνύματα προς την Τουρκία έπεφταν κατά… ριπάς με αφορμή τις προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο και την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα» που αρχίζει τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

«Σε λίγες μέρες αρχίζει μια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, αλλά και τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Καμμένος. «Παρακολουθούμε τα δικά μας χωρικά ύδατα για την προστασία και των νησιωτών μας και του Αιγαίου μας» και «αν χρειαστεί είμαστε πάντα έτοιμοι να απαντήσουμε» σημείωσε ο Δ. Βίτσας.

Στην εξαιρετική εκπαίδευση των πληρωμάτων των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και στην αρκετά καλή κατάσταση του υλικού στάθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ, ενώ ο Α/ΓΕΝ σημείωσε: «Το Αιγαίο είναι και θα παραμείνει ελληνικό. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Είμαστε εκεί για να καταλάβουν όλοι ότι το Αιγαίο μάς ανήκει και θα μας ανήκει». Τέλος, ο αρχηγός του Στόλου επισήμανε ότι «το ανθρώπινο δυναμικό αποδεικνύεται ανθεκτικότερο του υλικού».

Οι Τούρκοι ωστόσο συνέχισαν και χθες τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο. Δύο μαχητικά και τέσσερα ελικόπτερα σημείωσαν έξι παραβάσεις του FIR Αθηνών και έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ υπήρξε και εμπλοκή τουρκικών F-16 και ελληνικών Mirage.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα